Κοινωνία

Για …τα σκουπίδια έβγαλε μαχαίρι στον γείτονά του 

μαχαίρι

Απείλησε με κουζινομάχαιρο τον γείτονά του, επειδή πέταξε σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων!

Σκηνές θρίλερ προκάλεσε ο εγκλεισμός της πανδημίας προχθές στη Νέα Ιωνία. Ημεδαπός ηλικίας 49 ετών βρισκόταν σε αμόκ. Κρατούσε στα χέρια του μαχαίρι και φώναζε ακατανόητα. Γείτονάς του, ηλικίας 48 ετών, καλούσε αναστατωμένος σε βοήθεια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19:00 και σήκωσε στο πόδι ολόκληρη τη γειτονιά. «Βοήθεια, βοήθεια», φώναζε ο 48χρονος βλέποντας τον δράστη να είναι σε προφανή κατάσταση υπερέντασης, εκτός και πέρα από κάθε έλεγχο.

Ολα συνέβησαν από τη μία στιγμή στην άλλη, δίχως σημαντική αφορμή. Πήγαινε στον κάδο απορριμμάτων να πετάξει τα σκουπίδια ο παθών, όταν σε ανύποπτη χρονική στιγμή ο 49χρονος πετάχτηκε έξω από το σπίτι του και άρχισε να τον απειλεί.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο δράστης φαινόταν να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των πράξεών του. Γείτονες, που έσπευσαν να τον σταματήσουν, ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τα λόγια του.

Η γειτονιά ήταν εκείνη που τον ακινητοποίησε και του πήρε από τα χέρια το μαχαίρι. Κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε διαφορετική περίπτωση. Οι κάτοικοι παρέμεναν αναστατωμένοι για ώρες μετά το επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έτρεξε να απομακρυνθεί από την περιοχή μετά τον αφοπλισμό του, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τρόμο για τις πράξεις και τις ενέργειες στις οποίες ενδεχομένως να προχωρούσε στη συνέχεια. Κανένας δεν μπορούσε να γυρίσει σπίτι του και να αναπαυτεί.

Όταν τελικά ο 49χρονος επέστρεψε σπίτι οι κάτοικοι κάλεσαν σε βοήθεια την Αστυνομία, την οποία επίσης κάλεσε για βοήθεια και ο ίδιος ο δράστης!

Η επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Βόλου ήταν άμεση. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 49χρονο, ο οποίος ήταν σε εμφανή κατάσταση σύγχυσης.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα ο δράστης κρατήθηκε και οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για ακούσιο εγκλεισμό.

Η Αστυνομία σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για απειλή και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων – κατοχής.

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το μαχαίρι, το οποίο όπως διαπιστώθηκε έχει μήκος τριάντα πέντε εκατοστών και λάμα μήκους είκοσι εκατοστών. Ο 49χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Πηγή: taxydromos.gr

Κοινωνία

Δεκαπενταύγουστος 2021: Πότε αρχίζει φέτος η νηστεία και σε τι διαφέρει

νηστεία

Την Κυριακή 1 Αυγούστου ξεκινά η Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου 2021.

Σε τι διαφέρει φέτος η Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου 2021

Διαφέρει στο γεγονός πως ξεκινά την Κυριακή 1 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία δεν κάνουμε αυστηρή νηστεία, αλλά έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

Πως νηστεύουμε

Από 1 Αυγούστου μέχρι και 14 Αυγούστου, νηστεύουμε προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η νηστεία είναι αυστηρή.

Ψάρι τρώμε μόνο στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας στις 6 Αυγούστου και φυσικά Σάββατο και Κυριακή έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Γεσθημανή και όσα λέγονται για τον Τάφο της Παναγίας

Όσα δεν ξέρετε για το όνομα Μαρία!