Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: «Κανείς δεν μας ζήτησε να διασώσουμε πολίτες»

Θρήνος στο Μάτι

«Δεν μας είχε υποβληθεί κανένα αίτημα από το ΕΣΚΕ(Συντονιστικό-Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής) για την κινητοποίηση σωστικών μέσων των ενόπλων δυνάμεων για την  φωτιά στο Μάτι. Στην κινητοποίηση αυτή για την υποβοήθηση των πολιτών προχωρήσαμε με πρωτοβουλία δική μας στο  Υπουργείο Εθνική Αμυνας. Ακόμη σε μένα δεν είχε υποβληθεί κανένα αίτημα προκειμένου να επιχειρήσει ελικόπτερο  τύπου Σινούκ στην προσπάθεια κατάσβεσης στην πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική».

Σε αυτές τις επισημάνσεις προχώρησε στην κατάθεσή  του (την οποία  αποκαλύπτει «Το Βήμα») στις 23 Ιουλίου 2020  ενώπιον του ανακριτή κ. Αθανάσιου Μαρνέρη που ερευνά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ  κ. Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τις αναφορές του επιβεβαιώνει τα δραματικά λάθη   των επιτελών κυρίως της Πυροσβεστικής και άλλων φορέων που ούτε καν ζήτησαν τις ώρες της πύρινης λαίλαπας τα ελικόπτερα τύπου Σινούκ στα οποία υπήρχε προγενέστερα μέριμνα να τοποθετηθούν  μεγάλοι κάδοι ρίψης νερού αλλά ούτε να ζητηθεί βοήθεια για την διάσωση των άτυχων κατοίκων της περιοχής.

Σημειώνεται ωστόσο ότι σημαντικό τμήμα της κατάθεσης του πρώην αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά ερευνώμενη τηλεφωνική «παρέμβαση» τις κρίσιμες  ώρες αξιωματικού της Πυροσβεστικής που ήταν «σύνδεσμος» στο Πεντάγωνο. Ο εν λόγω αξιωματικός της Πυροσβεστικής με επίκληση «εντολής του αρχηγού»  ζητούσε επίμονα  και παράτυπα από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΣΚΕ να σταλεί ελικόπτερο σε πυρκαγιά στην Κορινθία, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πύρινη λαίλαπα στο Μάτι.

Ο κ. Αποστολάκης στην κατάθεσή του ανέφερε κατηγορηματικά ότι «ουδέποτε έδωσε εντολή ή πληροφόρηση στον εν λόγω αξιωματικό προκειμένου να επικοινωνήσει με το ΕΣΚΕ για να ζητήσει εκτροπή εναέριου μέσου».

Ελλάδα

Ένοχη η 34χρονη για την απαγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης Μαρκέλας

απαγωγεας μαρκελλας

Ένοχη κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη η 34χρονη για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου κοριτσιού.  

Ακόμη έκρινε ένοχο τον 41χρονο συγκατηγορούμενο της για τη συνεργεία στην αρπαγή της ανήλικης και αθώο για τη συνεργεία στην έκθεση. Να σημειωθεί ότι δεν τους αναγνωριστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή της 34χρονης κατηγορουμένης, για το σύνολο των πράξεων που της αποδίδονται, για την υπόθεση απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης Μαρκέλλας, στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση που συγκλόνισε τον Ιούνιο του 2020 την κοινή γνώμη.

«Δεν ισχύει ο ισχυρισμός της ότι πήγε στο σχολείο αλλά δεν είχε αποφασίσει τι θα κάνει κι ότι ενήργησε επειδή λυπόταν την ανήλικη. Το είχε προετοιμάσει. Προκύπτει από τις επισκέψεις της στον ιστότοπο αναζητήσεως παιδιών και τις επισκέψεις στο σχολείο. Επιθυμούσε αρπαγή κι όχι απλή φιλοξενία της ανήλικης. Χρησιμοποίησε ψέμα για να την παραπλανήσει και εκείνη την ακολούθησε στην οικία της», σημείωσε η εισαγγελέας, απευθυνόμενη προς τους ενόρκους και τακτικούς δικαστές του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ανάμιξε στον χυμό της ουσίες που εμπίπτουν στα ναρκωτικά για να κάμψει την αντίσταση και την πνευματική της διαύγεια, ώστε να μην μπορέσει η ανήλικη να αντισταθεί στις ανήθικες προθέσεις της».

Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος και ο 41 ετών συγκατηγορούμενός της για την πράξη της συνέργειας στην αρπαγή, αλλά να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για τη συνέργεια στην έκθεση ανηλίκου. Η κατηγορούμενη είχε σοκάρει με την απολογία της το Δικαστήριο καθώς ανέφερε ότι με την πράξη της «ήθελε να προσφέρει τα μητρικά της αισθήματα»!

Η 34χρονη, επιχείρησε να να αιτιολογήσει τις πράξεις της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και παραδέχτηκε, ακόμη, ότι χορήγησε ναρκωτικά στην ανήλικη, αλλά αρνήθηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά.

«Πρώτα από όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους για το κακό που έκανα. Έχω μετανιώσει πίκρα για ότι έχω κάνει και θα το πληρώνω για όλη μου τη ζωή. Όταν ήμουν σε άσχημη οικονομική κατάσταση ο σύζυγός μου με εξωθούσε στην πορνεία παράλληλα με την άλλη δουλειά μου. Όταν εκδιδόμουν, γνώρισα και τα ναρκωτικά. Αποφάσισα εγώ να δώσω το παιδί μου στον πρώην σύζυγό μου με τον οποίο είχαμε αψιμαχίες και δεν μπορούσα να το πάρω. Άρχισα να νιώθω τύψεις και αναζητούσα κάπου να προσφέρω τα μητρικά μου αισθήματα», ανέφερε η κατηγορούμενη κατά την απολογία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγωγή Μαρκέλλας: Η 34χρονη που την κακοποίησε είχε βιάσει και την ίδια της τη μητέρα!

Αρπαγή Μαρκέλλας: Η κατάθεση της 10χρονης - Όσα είπε στους αστυνομικούς

Απαγωγή Μαρκέλλας: Μήνυση στην 33χρονη από τον πρώην σύζυγό της

ESPA BANNER