Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Λέσβο. Μάλιστα οι φλόγες έχουν μπει ήδη στα πρώτα σπίτια και στις επιχειρήσεις στον οικισμό Βατερά, ο οποίος είχε εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν καεί δύο σπίτια, ενώ ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, είπε πως έχει καεί και ένα κατάστημα εστίασης.
Δείτε βίντεο
Μεγάλη η ταχύτητα της φωτιάς
Με μεγάλη ταχύτητα εξαπλώνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Καστρί στη Μυτιλήνη, η οποία βρίσκεται πλέον δίπλα στα σπίτια.

Η φωτιά έχει φτάσει στην παραλία των Βατερών, ενώ λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Πολιχνίτο.

Η πυρκαγιά κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα προς τον οικισμό των Βατερών
Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις αποτελούμενες από επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ παρέχεται συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φωτιά στον Έβρο: Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει το δάσος της Δαδιάς
Φωτιά - Ρέθυμνο: Μετά την καταστροφή, έρχονται μέτρα ανακούφισης
Κρήτη: Το πλήρωμα αρνήθηκε να πετάξει - Η πτήση δεν εκτελέστηκε