Ελλάδα

Φωτιά σε μονοκατοικία το βράδυ της Κυριακής

φωτιά-πυροσβέστης

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Κυριακής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από κλήση που δέχθηκε το κέντρο για πυρκαγιά σε οικία στην οδό Διοδώρου, στην περιοχή των Μποζαϊτίκων της Πάτρας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σκεπή μονοκατοικίας, πιθανότατα από το τζάκι, όπως εκτιμούν από τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σπίτι βρισκόταν ένα ζευγάρι με το παιδί τους, ωστόσο πρόλαβαν να βγουν και είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με έξι άνδρες, με την άμεση επέμβασή τους να αποτρέπουν την επέκταση σε διπλανά σπίτια.

Ελλάδα

Χαρδαλιάς για το τριήμερο: Κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, προστατεύουμε την πατρίδα μας

Χαρδαλιάς

Μεγάλη ήταν η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η πρώτη μετά την καραντίνα και το «lovkdown» που επιβλήθηκε στη χώρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού

Επιχειρώντας ίσως να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και διαβλέποντας τον κίνδυνο υπερβολικής «χαλάρωσης», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια οδυνηρή «έξαρση» των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του, ξεκάθαρο μήνυμα μέσα από τα social media.

«Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας. Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός» έγραψε στο Facebook.

Και συνέχισε: «Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά! Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μεχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα...».