Ελλάδα

Φόρους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποφευχθεί ο "κόφτης"

φόρος κληρονομιας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 1ος ημιορεινός αγώνας 15χλμ & λαικός δρομος 2χλμ στην Σούγια Χανιών που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης ο Δήμος Σελίνου και οι τοπικές Κοινότητες Σούγιας-Τεμενίων-Ροδοβανίου με την συνδρομή της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαικου Μαζικου Αθλητισμου-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) Μία διοργάνωση που ξεκίνησε για να γίνει θεσμός και να διεξάγεται κάθε χρόνο με σκοπό την διάδοση του αθλητικού ιδεώδες και της ιστορίας αφού στην περιοχή είναι 5 Μινωικές πόλεις η Υρτακίνα-η Ελυρος- η Συια (σημερινή Σούγια)- η Ποικιλασός και η Λυσσός από τα ποιο σπουδαία Ασκληπιεία στην Μινωική εποχή.

Σύμφωνα μρ το Βήμα της Κυριακής, στα αξιοσημείωτα ήταν ο δυνατός αέρας που δεν μας επέτρεψε να δώσσουμε την εκκίνηση από τον αρχαιολογικό χώρο της Υρτακίνας και η διαδρομή ηταν κατά 2 χλμ.λιγότερη από 17, 15 χλμ.. Στον αγώνα έτρεξε και τερμάτισε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σελίνου κος Φιοτοδημητράκης Νίκος.
Είκοσι πέντε αθλητές και αθλήτριες ξεκίνησαν τον αγώνα των 15 χλμ. Που διύνησαν την διαδρομή-Τεμένια-Ροδοβάνι- Έλυρος-Μονή-Σούγια.Και 20 κατάφεραν να τερματίσουν. Νικητής του αγώνα ήταν ο αθλητής  κωστάκης Αντώνης από τον ΣΔΥ Χανίων που τερμάτισε μαζί με τον αθλητή Βιολάκη Στράτο από την ΕΛΜΕ Χανίων με χρόνο 1 ώρα 05΄2’’ Ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν Κovarikova Ztenka  με χρόνο 1 ώρα 17’49.. Ενώ παράλληλα με τον αγώνα αυτό έγινε και αγώνας 2 χλμ.στην παραλία της Σούγιας για παιδιά και αθλητές ΑΜΕΑ.

Ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές και όλοι οι αθλητές έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια δίπλωμα και αναμνηστική μπλούζα ενώ στο τέλος απόλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ και την συναυλία από το συγκρότημα των ΕΡΑΝ>
Οι διοργανωτές ευχαριστούν για την βοήθεια τους την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ την ιατρό του αγώνα και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στον αγώνα.