Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ο πιο φονικός μήνας της πανδημίας

εξαδάκτυλος

"Τα τριψήφια νούμερα κρουσμάτων, πάνω από 100, θα μας συνοδεύουν για μεγάλο διάστημα. Το ζήτημα είναι να μην αυξηθούν, να μην γίνουν τετραψήφια. Ο Σεπτέμβριος αναδεικνύεται στον φονικότερο μήνα της πανδημίας του κορωνοϊού" δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

"Η επιβάρυνση επικεντρώνεται στην Αττική" πρόσθεσε. Για το κύμα της γρίπης ανέφερε ότι "πιστεύουμε ότι θα είναι περιορισμένο λόγω της χρήσης της μάσκας. Επειδή θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τη γρίπη από τον κορονοϊό ή από κάποια εποχική ίωση, δεν μπορεί κάποιος να τα περάσει στο πόδι". Για τα ΜΜΜ εξέφρασε πίκρα γιατί οι συστάσεις των επιστημόνων έπρεπε να παρέμβει η πολιτεία με πρόστιμα. "Όπου λέγαμε σύσταση, οι πολίτες δεν το έκαναν" υπογράμμισε.

 

Ελλάδα

Πειραιάς: Σύγκρουση επιβατικού πλοίου με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

καλλιστώ, πολεμικό ναυτικό

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με επιβατηγό πλοίο λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το επιβατηγό πλοίο συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ».

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

 Κατά πληροφορίες έχουν περισυλλεγεί τέσσερα άτομα, ένα εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

 

Το «Καλλίστω»

Το πλοίο αποτελεί το ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τ. HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν απο τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας.Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.

Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη απο το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).