Ελλάδα

Eurostat: Οι Έλληνες κάνουν λιγότερη χρήση του Internet καθημερινά

υπολογιστης

Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο βρέθηκε η Ελλάδα ως προς την ημερήσια χρήση του διαδικτύου, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του 2020, το 80% των Ευρωπαίων πολιτών δήλωσε ότι έκανε καθημερινή χρήση του ίντερνετ, ένα ποσοστό αυξημένο κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019. 

Η εκρηκτική άνοδος, σύμφωνα με τους αναλυτές, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην πανδημία του κοροναϊού, η οποία ενέτεινε τον ρυθμό ψηφιοποίησης των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Στην Ελλάδα, το σχετικό ποσοστό διαμορφώθηκε από 61% έως 76%, ανάλογα την περιφέρεια (76% σε Αττική, Κρήτη, νησιά / 61% στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα).

Όσον αφορά τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης του διαδικτύου, παρατηρήθηκαν σε περιοχές της Φινλανδία (96%), τη Δανίας (95%), της Σουηδίας (95%) και της Δανίας (94%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε περιοχές της Βουλγαρίας (53%) και της Ρουμανίας (55%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Όποιος δεν τηρεί τη γραμμή της Εκκλησίας να πάει σπίτι του

Διέγραψαν χρέος 10.000 ευρώ σε άνεργο

Άγρια δολοφονία για τα μάτια μιας γυναίκας στη μέση του δρόμου

Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία: «Ταρακουνήθηκε» το νησί

seismografos-570.jpg

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Ικαρία.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 06:00 το πρωί και είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο, 18 χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 17,5χλμ.

Σημειώνεται οτι η αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού που ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Περίπου εννέα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία οι σεισμογράφοι κατέγραψαν και έναν μετασεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 24,3 χιλιόμετρα.

ESPA BANNER