Ελλάδα

Έτσι θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια μετά την άρση των μέτρων

κομμωτήριο

Τεράστιες είναι οι λίστες αναμονής στα κομμωτήρια, καθώς αποτελούν το νούμερο ένα στην προτίμηση των πολιτών –ανδρών και γυναικών- σύμφωνα με δημοσκοπήσεις και θα είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίου από το Ηράκλειο της Κρήτης, Μαρία Ντελάκη και Τάσος Αθανασιάδης, μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» για τις προετοιμασίες που κάνουν λίγες μέρες πριν από την επανέναρξη της λειτουργίας του κομμωτηρίου τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα ραντεβού είναι πολλά, τουλάχιστον για τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά τη χαλάρωση των μέτρων, ενώ βάρος δίνεται σε πελάτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, φροντίζουν τα ραντεβού αυτών των ανθρώπων να γίνονται ώρες κατά τις οποίες δε θα υπάρχουν άλλα άτομα μέσα στο κομμωτήριο. Άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι η αραίωση των καθισμάτων, τα αντισηπτικά και η χρήση μάσκας και γαντιών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό σχέδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία, θα περιλαμβάνεται το άνοιγμα των κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Για παράδειγμα, θα ορίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός του κομμωτηρίου κλπ.

 

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών (Βίντεο)

εμβολιασμός

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, επιχειρώντας να δει εάν υπάρχει εμβολιαστικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οι οποίοι αμέλησαν μέχρι σήμερα να κάνουν το εμβόλιο.

Όπου εκδηλωθεί η πρόθεση από αρκετούς εργαζόμενους, οι μονάδες θα βρίσκονται εκεί, με προσωπικό που θα «απελευθερωθεί» από τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 347 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.760 τα νέα κρούσματα - 17 θάνατοι - 172 οι διασωληνωμένοι

Self test - κορωνοϊός: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα