Ελλάδα

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης

Μαζιώτης Ρούπα

Πριν από λίγο τα δυο μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρουπα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από τις Φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο κρατουμένων Άγιος Παύλος  λόγω εξασθένισης της  υγείας τους  εξαιτίας της απεργίας πείνας στην οποία υποβάλουν τους εαυτούς τους  διεκδικώντας την υλοποίηση σειράς αιτημάτων όπως: την έξοδο από την απομόνωση του Νίκου Μαζιώτη, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα  και την διερεύνηση ωραρίου των επισκεπτηρίων μεταξύ τους όσο και με το παιδί τους . 

Σύμφωνα με πηγές μέσα από τον Κορυδαλλό, η υγεία των δυο κρατουμένων έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία 24ωρα καθώς έχουν συμπληρώσει  20 μέρες χωρίς να τρέφονται, πίνοντας μόνο νερό. Ήταν λοιπόν  θέμα χρόνου  να εξασθενίσει ο οργανισμός τους και να κριθεί αναγκαία η μεταφορά τους στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να εξετάζουν και το ενδεχόμενο μεταφοράς τους σε εφημερεύων νοσοκομείο των Αθηνών. 

Ελλάδα

Μουράτ Γετκίν: Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει έναν μηχανισμό πίεσης στο Ισραήλ

ερντογάν

Για τον ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει ο Τούρκος Πρόεδρος στον νέο κύκλο αιματηρής κρίσης στη Μέση Ανατολή, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ ο διακεκριμένος τούρκος αρθρογράφος Μουράτ Γετκίν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανταποκρίτρια του ΟΡΕΝ στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία εξακολουθεί να έχει δύναμη και επιρροή στην Παλαιστίνη αν και όχι όπως παλαιότερα, εξηγώντας ότι ο ρόλος προστάτη της Χαμάς που ανέλαβε η Άγκυρα, έκανε τη Φατάχ και τον Μαχμούντ Αμπάς να πάρουν αποστάσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς

Μεσανατολικό: "Βροχή" από βόμβες έριξε το Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα

Ισραήλ - Νετανιάχου: Εξουδετερώσαμε στρατηγούς της Χαμάς