Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 37χρονος πρώην ιερέας

επιθεση με βιτριολι

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε σήμερα ο 37χρονος πρώην ιερωμένος που επιτέθηκε σε εννέα άτομα με καυστικό υγρό την περασμένη εβδομάδα στη Μονή Πετράκη. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε στην ανακρίτρια για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και αμέσως μετά κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Μάλιστα από την ανάκριση έγινε δεκτό το αίτημά του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που υπέβαλλε, ενώ δεν αποκλείεται ο κατηγορούμενος να νοσηλευθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κατηγορούμενος στο απολογητικό του υπόμνημα που κατέθεσε στην ανάκριση αναφέρει πως με το καυστικό υγρό που είχε προμηθευτεί είχε σκοπό να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδίδονταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. Δήλωσε, δε, μετανιωμένος για τις πράξεις του και υποστηρίζει πως πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

«Ευθύς εξαρχής επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνια στους παθόντες και στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων. Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημά μου, είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της άκουσιας συμπεριφοράς μου» ανέφερε ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η Εκκλησία ήταν και είναι η διαφυγή του από τα ψυχικά προβλήματα που τον διακατέχουν, όπως λέει, από μικρό παιδί. Ακόμη στο υπόμνημά του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην αγορά του καυστικού υγρού από το Διαδίκτυο. «Πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια ομάδα χημική στο Διαδίκτυο και αγόρασα στη τιμή των 45 ευρώ το υγρό, το οποίο με διαβεβαίωσαν πως είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα» επισημαίνει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του και συνεχίζει: «Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου, αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου. Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω, έχοντας και διαγνώσεις των ιατρών πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μεικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού, έχοντας έντονα συμπτώματα ψυχοσωματικά».

«Σκευωρία»

Ο 37χρονος αναφέρθηκε κατά την ανάκριση στην υπόθεση για την οποία δικάστηκε από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας την ως «σκευωρία». Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ήταν μια σκευωρία η υπόθεση του 2018 της μικροποσότητας του 1,8 γραμμαρίων». Μάλιστα, κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα ως «ηθικούς αυτουργούς» της σκευωρίας εναντίον του και υποστηρίζει ότι τα πρόσωπα αυτά τον καταδιώκουν, διότι γνώριζε «παραπτώματα όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

«Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω» υποστήριξε ο 37χρονος και προσέθεσε: «Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους».

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος εκτός από το αίτημά του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ζήτησε να μην προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί» μπορούν να αντιμετωπίσουν «τα συνεχή προβλήματα» υγείας του.

Κατηγορητήριο

Πάντως, το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του 37χρονου αναφέρει ότι προξένησε κίνδυνο ζωής στα άτομα τα οποία και επιτέθηκε, αποτέλεσμα το οποίο και επιδίωκε να επιφέρει. «Εντός της Ιεράς Μονής Ασωμάτων – Πετράκη, περί ώρα 19:15 αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, που συνεδρίαζε για την επικύρωση της απόφασης καθαίρεσης έβγαλες από την τσάντα που έφερες μαζί σου, δυο φιάλες με καυστικό υγρό και με πρόθεση εκτόξευσες το περιεχόμενο τους προς το πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και του αστυφύλακα ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης στον ως άνω χώρο» αναφέρει το κατηγορητήριο. «Με τις ως άνω πράξεις σου προκάλεσε κίνδυνο ζωής, αποτέλεσμα το οποίο επιδίωκες καθόσον το καυστικό υγρό εμφανίζει έντονη διαβρωτική των ιστών του ανθρωπίνου σώματος δράση, ενώ η εισπνοή των ατμών που προκαλεί η επαφή του υγρού στο ανθρώπινο σώμα ή σε άλλα αντικείμενα παρακαλεί σοβαρές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα» προσθέτει.

ειδησεις σημερα

Κορωνοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15- 17 ετών

Παρατείνεται η θητεία εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο έως 31.8.22

Κρήτη: Οι ζωοκλοπές δεν τους βγήκαν σε καλό...

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μόλις 12 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid στη Θεσσαλονίκη

ΜΕΘ

Ορατή έχει αρχίσει να γίνεται η πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, λόγω της σταδιακής αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού και της αυξημένης πληρότητας που παρουσιάζουν πολλές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ενδεικτικά, την περασμένη Τετάρτη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ υπήρχαν τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνωμένοι εκτός της ΜΕΘ και χθες Πέμπτη ένας ασθενής στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου». Ευτυχώς, η παραμονή των συγκεκριμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ δεν διήρκησε περισσότερο από 24 ώρες καθώς έγινε ότι ήταν δυνατόν και τελικά βρέθηκαν κλίνες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενδεικτικά οι πληρότητες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας μέχρι και χθες Πέμπτη ήταν:

- Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: 15 νοσηλευόμενοι ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες (την περασμένη Τετάρτη)
- «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο: 15 νοσηλευόμενοι ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: 7 νοσηλευόμενοι ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: 30 νοσηλευόμενοι ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες ΜΕΘ
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω νοσοκομείο δεν λειτουργούν 9 κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού.
- Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»: 6 νοσηλευόμενοι ασθενείς και 2 κενές κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Κατερίνης: 4 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Πολυγύρου: 3 νοσηλευόμενοι ασθενείς και 3 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Σερρών: 8 νοσηλευόμενοι ασθενείς και 2 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Εδέσσης: 5 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Γιαννιτσών: 5 νοσηλευόμενοι ασθενείς και 1 διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας: 6 νοσηλεύομενοι ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Κοζάνης: 3 νοσηλευόμενοι ασθενείς και 2 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι οι κλίνες ΜΕΘ σε πολλά νοσοκομεία λειτουργούν με μετακινήσεις προσωπικού από γενικές κλινικές λόγω των αναστολών εργασίας υγειονομικού προσωπικού που δεν εμβολιάστηκε έναντι της Covid-19 και προειδοποιεί ότι, εν αντιθέσει με τα δύο προηγούμενα επιδημικά κείμενα «δεν μπορούν να αναπτυχθούν νέες ''αυτοσχέδιες'' ΜΕΘ λόγω των τεραστίων κενών που άφησαν πίσω τους οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρήτη - κορωνοϊός: Καλύτερη η κατάσταση στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Εμβόλια mRNA: Πόσο αποτελεσματικά αποδείχθηκαν για τους υγειονομικούς

ESPA BANNER