Ελλάδα

Επίθεση κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια με μάρμαρα και μολότοφ

koukouloforoi.jpg

Καταδρομική επίθεση κατά διμοιριών των ΜΑΤ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων στα Εξάρχεια.
 
Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ, κάποιες εκ των οποίων ήταν… ενισχυμένες με γκαζάκια, όπως και μάρμαρα κατά των αστυνομικών.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ενώ δεν έγιναν προσαγωγές.

Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη - Δεκτό του Λαγού

κασιδιάρης δίκη

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε σήμερα με την αγόρευση της εισαγγελέως για το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, για το οποίο και πρότεινε την απόρριψή του. Παράλληλα, πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του Γιάννη Λαγού. 

Συγκεκριμένα, εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος του Ηλία Κασιδιάρη - και αποφάσισε το δικαστήριο - καθώς όπως είπε στο στάδιο αυτό το δικαστήριο δεν μπορεί να το εξετάσει. Η ακροαματική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, πρόκειται για αίτημα που αφορά στην ουσία και αρμόδιο να το εξετάσει ή το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο ή, αν το επιθυμεί, ο ίδιος ο καταγγέλλων να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. 

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Ιωάννη Λαγού να αναγνωστούν τα δύο βουλεύματα που δείχνουν, όπως είπε η εισαγγελέας, ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. 

Αυτή την ώρα, το δικαστήριο έχει διακόψει για μία ώρα και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη χορήγηση ή μη της αναστολής στους καταδικασθέντες.