Ελλάδα

Επιστρέφουν τα δελφίνια στα λιμάνια

δελφίνια Θερμαϊκός

Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αντίκρισαν χθες δελφίνια μέσα στο λιμάνι της Παλιάς παραλίας ενώ το ίδιο συνέβη και στο λιμάνι της Κορίνθου στο Κορινθιακό κόλπο.

Επίσης πριν από λίγες ημέρες δελφίνια έκαναν την εμφάνισή τους στο βιομηχανικό λιμάνι Κάλιαρι στη Σαρδηνία ακόμα και στα κανάλια της Βενετίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν η θαλάσσια κυκλοφορία μειώνεται σημαντικά, τα θαλάσσια είδη,  ωφελούνται από αυτό.

Η ηχορύπανση που προκαλείται από τις θαλάσσιες δραστηριότητες, σε συνδυασμό με την ρύπανση, αποτελούν κάποιες από τις βασικές απειλές στα δελφίνια και στις φάλαινες, που μπορεί να χάσουν τον προσανατολισμό τους.

 

Ελλάδα

Χαρδαλιάς για το τριήμερο: Κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, προστατεύουμε την πατρίδα μας

Χαρδαλιάς

Μεγάλη ήταν η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η πρώτη μετά την καραντίνα και το «lovkdown» που επιβλήθηκε στη χώρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού

Επιχειρώντας ίσως να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και διαβλέποντας τον κίνδυνο υπερβολικής «χαλάρωσης», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια οδυνηρή «έξαρση» των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του, ξεκάθαρο μήνυμα μέσα από τα social media.

«Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας. Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός» έγραψε στο Facebook.

Και συνέχισε: «Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά! Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μεχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα...».