Ελλάδα

Επισκέψεις στην ακριτική Ελλάδα εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων

7_7.jpg

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μαζί με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του ελληνικού Κοινοβουλίου, μετέβησαν στη Ρω, τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη, προκειμένου να ενημερωθούν από τους Διοικητές και να αποκτήσουν εικόνα για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στις πιο ακριτικές περιοχές, καθώς και για την αποφασιστικότητα των στελεχών που έχουν αναλάβει αυτή την αποστολή, να έρθουν σε επαφή με τα στελέχη, τους στρατεύσιμους και τους κατοίκους και να τους ευχηθούν προσωπικά για τις γιορτές. 
 

6_4.jpg

6_4.jpg, by lamprakis

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:
 
«Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τους συναδέλφους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού είμαστε σήμερα εδώ. Επισκεφθήκαμε τη Ρω, τη Στρογγύλη και τώρα βρισκόμαστε στη Μεγίστη για να πούμε χρόνια πολλά στους Αξιωματικούς, στους Υπαξιωματικούς, στους Στρατεύσιμους, στους Εθνοφύλακες, αλλά και στους πολίτες των νησιών, διότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί τους. 

10_4.jpg

10_4.jpg, by lamprakis

 
Γνωρίζουμε ότι το εθνικό έργο που επιτελούν, είναι ένα δύσκολο έργο, σε δύσκολες συνθήκες. Το μήνυμα ομοψυχίας εκ μέρους του ελληνικού λαού είναι αυτό το οποίο μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι τα παιδιά μας, που προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. 
 

2_12.jpg

2_12.jpg, by lamprakis

Θα πρέπει η σκέψη όλων των Ελλήνων να βρίσκεται εδώ στο Καστελλόριζο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στον Έβρο και σε όλες τις Μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στους πιλότους μας, που προστατεύουν τον εναέριο χώρο μας, στους κυβερνήτες των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, που προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα, στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κάνουν γιορτές μακριά από τις οικογένειες τους, αλλά στη μεγάλη οικογένεια της Ελλάδας. 
 
Χρόνια Πολλά».

11_1.jpg

11_1.jpg, by lamprakis

Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνελήφθη μέσα στο δικαστήριο ο Ματθαιόπουλος και άλλοι καταδικασθέντες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνελήφθη μέσα στο δικαστήριο ο Ματθαιόπουλος και άλλοι καταδικασθέντες

Χειροπέδες σε πρώην χρυσαγίτες βουλευτές αλλά και σε όσους έχουν καταδικαστεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα πέρασαν οι αστυνομικοί εντός της αίθουσας του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, μετά την μη αναγνώριση ανασταλτικών συνελήφθησαν μέσα στο δικαστήριο οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Προηγήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία στη φυλακή πρόκειται να οδηγηθεί η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθώς δεν δόθηκε αναστολή στους περισσότερους από το διευθυντήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή οδηγείται η πλειονότητα του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος (o οποίος ήταν παρών σήμερα στο δικαστήριο), Χρήστος Παππάς και Ηλίας Παναγιώταρος. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 ετών.