Ελλάδα

Επεισόδια στη Χίο: Κατηγορούνται άλλοι 13 κάτοικοι του νησιού

ματ-χιος

Άλλοι 13 κάτοικοι της Χίου περιλαμβάνονται στην δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από έρευνα της Ασφαλείας για τα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει στο νησί στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή άλλων εννέα μεταξύ των οποίων είναι και αιρετοί!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εμπλοκή των 13 σε έκνομες ενέργειες κυρίως σε βάρος αστυνομικών ταυτοποιήθηκε από το οπτικό υλικό και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου δικογραφία με κατηγορίες για διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, πρόκληση φθορών και σωματικών βλαβών, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι εννέα που βρίσκονται υπό έρευνα είναι αιρετοί και απλοί πολίτες με ενεργό συμμετοχή τόσο στη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου όσο και στην Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα και φέρονται ότι καλούσαν τον κόσμο σε κινητοποίηση έξω από τα ξενοδοχεία που διέμεναν τα ΜΑΤ.

Από την ως τώρα έρευνα της Ασφαλείας που συνεχίζεται, έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 29 Έλληνες εκτός των εννέα. Μάλιστα, η δίκη τους είχε οριστεί για τις 30 Απριλίου, όμως θα αναβληθεί καθώς τα δικαστήρια είναι κλειστά λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για παιδιά άνω των 12 ετών

εμβολιασμός παιδιών

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των παιδιών, άνω των 12 ετών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Ραντεβού και σε ΚΕΠ-φαρμακεία
Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού