Ελλάδα

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι θα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν αλλεργία και αυτοάνοσα

κορωνοϊός εμβόλιο κορωνοϊού

Σε διευκρινήσεις αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προχώρησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, οι αλλεργίες δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας για να κάνει κάποιος το εμβόλιο, ενώ για όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς οδηγίες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Παναγιωτακόπουλος, όσοι έχουν αλλεργίες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα παρουσιάσουν και κάποιο αλλεργικό επεισόδιο, ενώ στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους. «Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος έχει αλλεργίες θα υπάρχει πρόβλημα, προβληματισμός υπάρχει με τις αναφυλακτικές αλλεργίες ενδεχομένως», ανέφερε.

Ο καθηγητής, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ανοσία που δημιουργεί το εμβόλιο της Pfizer λέγοντας πως ακόμα δεν έχει περάσει ικανό διάστημα, ώστε να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, όπως άλλωστε δεν έχει γίνει ακόμα σαφές το πόσο κρατά η ανοσία αυτού που έχει νοσήσει.

Αναφερόμενος στο πιστοποιητικό που θα χορηγείται μετά το εμβόλιο και αν το εν λόγω χαρτί αυτό θα χρησιμοποιείται στο μέλλον για την αγορά εργασίας και την πρόσληψη κάποιου, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι σε μία ανοιχτά και δημοκρατική κοινωνία όπως η δική μας και φυσικά όλων των ευρωπαϊκών χωρών, θα υπάρχουν προβλέψεις για όλα αυτά. Ζούμε σε μία ελεύθερη δημοκρατία και όλα θα διευθετηθούν με τον προσήκοντα τρόπο».

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο κορωνοϊού - Πουρνάρας: Το αλλεργικό περιστατικό ήταν μια ταχυκαρδία

Κρήτη: Σεισμός ταρακούνησε το νησί!

Ηράκλειο: Η ζαριά... δεν ήταν τυχερή - Έφοδος της αστυνομίας σε μαγαζί

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τράγκας

Τραγκας

Στο νοσοκομείο Σωτηρία εισήχθη σήμερα ο Γιώργος Τράγκας, καθώς νοσεί από κορωνοϊό και επιβαρύνθηκε η κατάστασή του.

Ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε πριν τρεις ημέρες ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ότι βρίσκεται σε καραντίνα μαζί με την σύζυγό του Μαρία Καρρά. Σήμερα, όπως επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Ελεύθεροι Ανθρωποι, του κόμματος Τράγκα δηλαδή, Πάρις Κουρτζίδης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Εγραψε στο Twitter o Πάρις Κουρτζίδης: «Ο πρόεδρος Γ. Τράγκας πράγματι έκανε εισαγωγή στο "Σωτηρία", καθώς αισθάνθηκε σημαντική επιβάρυνση από τα συμπτώματα της Covid-19. Δεν είναι αληθές ότι έχει διασωληνωθεί. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, απόψε, καθαρά για προληπτικούς λόγους, να μπει σε ΜΕΘ. Και σύντομα θα βγει νικητής!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σχοινάς: Δεν οδεύουμε σε γενικευμένο lockdown καθώς δεν λύνει τα προβλήματα

Πλεύρης: Και άλλα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

ESPA BANNER