Ελλάδα

Ελληνικά Αεροδρόμια: Νέες συνδέσεις από διάφορες χώρες

αεροδρόμια

Στις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη άνοδο στην αεροπορική κίνηση εντάσσει την Ελλάδα, η οποία θα συνδεθεί αεροπορικώς με πάνω από 300 προορισμούς, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας, που καλύπτει 44 ευρωπαϊκές χώρες, Eurocontrol.

Με την κίνηση από το τέλος Απριλίου να έχει αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με πηγές της αεροπορικής αγοράς, ορισμένοι αερομεταφορείς όχι μόνον έχουν αυξήσει σε σχέση με πέρυσι τη δυναμικότητά τους, αλλά την έχουν διπλασιάσει.

Επιπλέον, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν φέτος μεγαλύτερα αεροσκάφη και καλύπτουν περισσότερους προορισμούς προς την Ελλάδα από περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, είτε απευθείας είτε μέσω ενδιάμεσων στάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», που ξεκινά με 130 προορισμούς και νέες συνδέσεις, όπως της Sky Express, που επεκτείνεται εκτός Ελλάδας σε Λάρνακα, Βρυξέλλες και Παρίσι, και της Blue Air, που προσθέτει έναν νέο προορισμό (Bacau).

Υπερατλαντικές πτήσεις

Νέες συνδέσεις έχουμε και από την πλευρά του Ατλαντικού. Η American Airlines συνδέει την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη (από το John F. Kennedy) και επαναφέρει τις πτήσεις από Σικάγο και Φιλαδέλφεια. Η Delta Airlines συνδέει και Αθήνα ξανά μετά από 10 χρόνια με την Ατλάντα και επαναφέρει την πτήση από Νέα Υόρκη (John F. Kennedy). Επίσης η United Airlines προσθέτει την Ουάσιγκτον ως νέο προορισμό και επαναφέρει την πτήση από Νέα Υόρκη (Newark).

Η Emirates Airlines επαναφέρει την πτήση προς Νέα Υόρκη και πλέον η σύνδεση με το Ντουμπάι θα είναι καθημερινά διπλή. Η LOT προσθέτει νέο δρομολόγιο προς Κατοβίτσε και επανέρχεται η low cost, ασιατική Scoot έπειτα από 13 μήνες να ξανασυνδέσει την Αθήνα με τη Σιγκαπούρη.

Συνολικά, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 52 αεροπορικές έχουν στο πρόγραμμά τους την Αθήνα, με ενδεχόμενο, λόγω της δυναμικής που υπάρχει και των καθημερινών εξελίξεων, ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Διεύρυνση προορισμών

Συνολικά στο μέχρι τώρα καλοκαιρινό πρόγραμμα υπάρχουν 98 προορισμοί, όπου καλύπτονται όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και αρκετές εκτός Ευρώπης. Εντός Ελλάδας προβλέπονται 32 προορισμοί, εκ των οποίων οι μισοί τουλάχιστον αφορούν τουριστικούς προορισμούς.

Αντίστοιχα διευρυμένη παρουσία των αεροπορικών εταιρειών για το καλοκαίρι του 2021 προβλέπεται στα 14 αεροδρόμια διαχείρισης της Fraport Greece.

Πιο συγκεκριμένα, η Air France, η Lufthansa, η Swiss και η British Airways ενισχύουν τα δρομολόγιά τους προς τα περιφερειακά αεροδρόμια. Επίσης, πολλές είναι και οι νέες βάσεις στα 14 αεροδρόμια από Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ+4,26% και Ryanair, η οποία προσφέρει συνολικά ένα δίκτυο 107 προορισμών και 46 νέων δρομολογίων.

Ασία-Ρωσία

Όμως ενθαρρυντικό είναι και το πλήθος των διασυνδέσεων με αεροδρόμια εκτός E.Ε. Στη Μέση Ανατολή, η Qatar επαναφέρει τα δρομολόγια από Ντόχα προς Μύκονο, η Gulf Air από Μπαχρέιν προς Μύκονο και Σαντορίνη, ενώ η WizzAir Θεσσαλονίκη με Άμπου Ντάμπι, επίσης από Τελ Αβίβ προς Σαντορίνη, Ρόδο, Κέρκυρα, Μύκονο και Ζάκυνθο. Το Τελ Αβίβ ενισχύεται περαιτέρω και από τη Ryanair προς Κέρκυρα, Χανιά, Ρόδο και Σαντορίνη. Από Ρωσία και Ουκρανία, η S7 συνδέει τη Μόσχα με τη Θεσσαλονίκη, ενώ η Sky Up ξεκινάει απευθείας δρομολόγια από Κίεβο προς Ρόδο, Κέρκυρα, Κω και Ζάκυνθο, ενώ στη Ρόδο θα πετάει επιπλέον από Λβιβ και Χάρκοβο.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό ότι η πλειονότητα των εταιρειών προσφέρει πτήσεις έως και αρχές Νοεμβρίου, γεγονός που αναμένεται να αντισταθμίσει μέρος των απωλειών στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Κεραμέως: Μόνο 0,1% των σχολικών μονάδων έχει αναστείλει τη λειτουργία του

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό

Ελλάδα

Εξιτήριο για τους Μητροπολίτες - Παρέμεινε στο ΚΑΤ ο Κρητικός Αρχιμανδρίτης

Νοσοκομείο ΚΑΤ

Εξιτήρια έλαβαν οι επτά Μητροπολίτες, από τα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και ΚΑΤ, όπου είχαν μεταφερθεί μετά τον τραυματισμό τους από την επίθεση με καυστικό υγρό. Για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του ΚΑΤ παρέμεινε ο Αρχιμανδρίτης-Γραμματέας Συνοδικού, ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας.

Ειδικότερα,  οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας, που διακομίστηκαν χθες με ΕΚΑΒ από το Λαϊκό Νοσοκομείο στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου. Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή. Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση του Μητροπολίτη Κηφισίας το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ διακομίστηκαν χθες οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Άρτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

 

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Κρήτη: Λαγόψαρο 10 κιλών τρόμαξε τους λουόμενους - Προσοχή και στα αγγελόψαρα (Φωτό)

Κρήτη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ηλικιωμένο