Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε η προθεσμία, δεν πληρώθηκε το ΔΝΤ. Παράταση χρόνου ζήτησε η Ελλάδα.

dnt.jpg
 clock 01:32 | 01/07/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Η προθεσμία που είχε η Ελλάδα να πληρώσει τη δόση του 1,6 δις ευρώ προς το ΔΝΤ, έληξε στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, χωρίς να καταβληθεί το συγκεκριμένο ποσόν. Μετά το γεγονός αυτό, η χώρα μας είναι σε καθεστώς καθυστερημένων πληρωμών. Στο ίδιο καθεστώς καθυστερημένων πληρωμών στο ΔΝΤ περιλαμβάνονται οι χώρες Ζιμπάμπουε, Σουδάν και Σομαλία.
Η μη πληρωμή της δόσης και ταυτόχρονα η ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος στήριξης για τη χώρα μας, αποτέλεσαν πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη. Όλοι αναφέρονται για χρεοκοπία της Ελλάδος και το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που μπαίνει σε καθυστερημένο καθεστώς πληρωμών.

Το ΔΝΤ, λίγο μετά τη μία, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε την οφειλόμενη δόση και ότι βρίσκεται σε καθεστώς καθυστερημένων πληρωμών.
 

anakoinosi_dnt.jpg

anakoinosi_dnt.jpg, by fotesk

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για παράταση του χρόνου πληρωμής, αίτημα που θα εξετασθεί.

Στο μεταξύ το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για σήμερα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο στην ευρωζώνη. Το μεσημέρι στις 12.30 συνεδριάζει πάλι το eurogroup με τηλεδιάσκεψη.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis