Ελλάδα

Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Άφησαν εκτός, άνεργο πατέρα με τρία παιδιά

κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Η ελληνική πραγματικότητα αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη για ομάδα πολιτών που ενώ κατάφεραν αν ενταχθούν στο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης τελικά δεν μπορούν να λάβουν τα επιδόματα, καθώς το κράτος τους θεωρεί «πλούσιους».

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα 52χρονου πατέρα τριών παιδιών που παρότι δεν διαθέτει εισόδημα, ούτε ο ίδιος ούτε η γυναίκα του, δεν μπορεί να λάβει το επίδομα καθώς το 2016 η κόρη του κατάφερε να βρει δουλειά με μισθό 600 ευρώ.

Ο άντρας στο άκουσμα της είδησης ξέσπασε και δήλωσε απογοητευμένος τονίζοντας πως αυτό που νιώθει είναι ντροπή και ταπείνωση καθώς συντηρείται από την σύνταξη της μητέρας τους.
Ακόμη ένα παράδειγμα είναι ένας 57χρονος από την Πάτρα που είναι άνεργος εδώ και εννέα χρόνια, δεν μπορεί να βρει δουλειά λόγω της ηλικίας του, όμως ο λογιστής του τον ενημέρωσε πως δεν μπορεί να λάβει το επίδομα.

Μια 38χρονη, άνεργη τα τελευταία τέσσερα χρόνια είδε την αίτηση της να απορρίπτεται λόγω των αντικειμενικών αξιών δυο ακινήτων που έχει στην κατοχή της ως περιουσιακό στοιχείο και υπερβαίνει το πλαφόν που έχει οριστεί για την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος.

Ελλάδα

Λινού: Τα κλιματιστικά που έχουμε στην Ελλάδα καθιστούν εύκολη τη μετάδοση κορωνοϊού

κλιματιστικο.jpg

Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας ενώ τόνισε πως τα κλιματιστικά στη χώρα μας καθιστούν πολύ εύκολη τη μετάδοση του κορωνοϊού.

«Πολύ σωστά χρησιμοποιούμε χώρους κλιματιζόμενους αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως στον τύπο των κλιματιστικών που έχουμε στην Ελλάδα είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού γιατί δεν τον κρατά», εξήγησε η κ. Λινού

Για αυτό, «πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα πλήρως αν είμαστε σε κλιματιζόμενο χώρο και είναι και άλλοι άνθρωποι σε αυτόν. Αν είμαστε μόνοι μας, δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά να φοράμε αν είναι ένας δημόσιος χώρος όπου μπαινοβγαίνουν άτομα...».

Παράλληλα, προέταξε πως «κολλούν και οι εμβολιασμένοι. Νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουν. Αν κάποιος εμβολιασμένος έχει βήχα, πονοκέφαλο, ένα μικρό πυρετό, ή συνάχι καλό θα είναι να κάνει τεστ για να μην συνεχίσει να μεταφέρει τον ιό. Στην Αμερική υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας ακόμα και από εμβολιασμένους».

Ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό, των παιδιών η κ. Λινού τόνισε ότι «οι συνθήκες στα σχολεία είναι τέτοιες που ευνοούν τη διασπορά. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο όχι μόνο για τη μετάδοση του ιού σε μεγάλους ανθρώπους, αλλά και για την υγεία των ίδιων των παιδιών. Ελάχιστα παιδιά, αλλά κάποια, θα νοσήσουν σοβαρά και για αυτό είναι επιβεβλημένο να εμβολιαστούν».
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Νοσοκομεία Κρήτης: 138 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Εργαζόμενοι ΓΝΑΝ: Καταγγέλουν τις μετακινήσεις προσωπικού

Έρευνα: Ακίνδυνα τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα για τη μετάδοση του κορωνοϊού