Ελλάδα

Εχει εκτιναχθεί στα ύψη η παράνομη πορνεία στη Ρόδο - Κερδίζει έδαφος και η ανδρική πορνεία

piatsa.jpg

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η παράνομη πορνεία και στη Ρόδο στα χρόνια της κρίσης, όχι μόνο λόγω του πολλαπλασιασμού των ιερόδουλων αλλά και λόγω των χαμηλών τιμών, αφού γυναίκες και τρανσέξουαλ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 5 και για 10 μόλις ευρώ (!), ενώ όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η επικρατούσα τιμή για σεξ με μια ιερόδουλη ήταν τα 50 ευρώ.

Στη Ρόδο, η παράνομη πορνεία ανθεί στα τελευταία χρόνια, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα. Το έδαφος είναι πρόσφορο, αφού πολλοί Ροδίτες, περνούν καθημερινά από την πιάτσα του Αγ. Δημητρίου διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμα και παραπάνω χρήματα για να κάνουν έρωτα χωρίς προφυλακτικό, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί στους νόμιμους οίκους ανοχής του Αγίου Φανουρίου.

«Στέκι» η συνοικία του Αγίου Δημητρίου
Η συνοικία του Αγίου Δημητρίου έχει καθιερωθεί πλέον ως πιάτσα παράνομα εκδιδόμενων γυναικών, όπου μόλις πέσει το βράδυ αλλοδαπές διαφόρων εθνικοτήτων ετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους πελάτες τους.
Στην συγκεκριμένη συνοικία, που αποτελεί εδώ και χρόνια στέκι για τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες, στήνεται εμπόριο λευκής σαρκός με ικανοποιητικά κέρδη. Η κίνηση είναι αδιάκοπη στη διάρκεια της νύχτας, τα αυτοκίνητα περνούν, επιβιβάζουν γυναίκες και αναχωρούν προς την κατεύθυνση που υποδεικνύει ο πελάτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της dimokratiki.gr, στη διάρκεια του καλοκαιριού, “χαρτογραφήθηκαν” κι άλλες πιάτσες παράνομου έρωτα στη Ρόδο, με την οδό Ορφανίδου και το Φαληράκι να μετατρέπονται σε στέκια των εκδιδόμενων, όπου το έδαφος ήταν πρόσφορο για να “τσιμπήσουν” πελάτες.

Η ραγδαία αύξηση των ποσοστών πορνείας, όπως είναι επόμενο έφερε και την αύξηση του ανταγωνισμού. Η ψαλίδα προσφοράς και ζήτησης άνοιξε. Περισσότερες ιερόδουλες, λιγότεροι πελάτες. Η συνέπεια ήταν να πέσει πολύ η τιμή της “ταρίφας” και παράλληλα οι πόρνες να υποκύπτουν σε “καπρίτσια” πελατών προκειμένου να αμειφθούν περισσότερο.
Άγιος Φανούριος: Κάθε 10 μέρες νέες ιερόδουλες
Μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων, για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δεν ισχύουν γεωγραφικοί περιορισμοί γι’ αυτό και παρατηρείται το φαινόμενο της “μετανάστευσης” των εκδιδόμενων γυναικών αναλόγως της ζήτησης και της κίνησης, όπως συμβαίνει στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στην Παλιά Πόλη.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ομοφώνως ότι α) οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων οφείλουν, κατ’ εφαρμογή του τεκμηρίου νομιμότητας των διοικητικών πράξεων, να δέχονται ως νόμιμα τα προβλεπόμενα στο ν. 2734/1999 πιστοποιητικά άσκησης του επαγγέλματος των με αμοιβή εκδιδομένων προσώπων, τα οποία εκδίδονται από τις αρμόδιες Περιφερειακές Ενότητες (με ισχύ για όλη την Επικράτεια), προκειμένου να προβούν στις περαιτέρω ενέργειες της αρμοδιότητάς τους και β) πως το επάγγελμα των με αμοιβή εκδιδομένων προσώπων δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των διατάξεων του ν.3919/2011.

Στην οδό του Αγίου Φανουρίου, οι νόμιμα εκδιδόμενες αλλάζουν περίπου ανά δέκα ημέρες, προκειμένου να “διαφοροποιείται” το προϊόν ώστε να δίδεται κίνητρο στους πελάτες να συνεχίσουν να πηγαίνουν καθώς ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις νόμιμες και στις παράνομες ιερόδουλες στη Ρόδο, είναι ισχυρός.
Σύμφωνα με το ν. 2734/1999 το εκδιδόμενο με αμοιβή πρόσωπο υποχρεούται να κατέχει πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, που εκδίδεται, ύστερα από αίτησή του, από τον Περιφερειάρχη του τόπου κατοικίας του.

Το πιστοποιητικό αυτό ισχύει για χρονικό διάστημα τριών ετών για την περιοχή της οικείας Περιφέρειας και στους κατόχους του εν λόγω πιστοποιητικού, με μέριμνα της αρμόδιας Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, χορηγείται υποχρεωτικά βιβλιάριο υγείας εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
β. Είναι άγαμο ή τελεί σε χηρεία ή είναι διαζευγμένο.
γ. Δεν πάσχει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ή άλλη μολυσματική νόσο.
δ. Δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
ε. Δεν έχει καταδικασθεί με αμετάκλητη απόφαση για ανθρωποκτονία από πρόθεση (άρθρο 299 Π.Κ.), αποπλάνηση παιδιών (άρθρο 339 Π.Κ.), μαστροπεία (άρθρο 349 Π.Κ.), σωματεμπορία (άρθρο 350 Π.Κ.), ληστεία (άρθρο 380 Π.Κ.) και εκβίαση (άρθρο 385 Π.Κ.), καθώς και για παράβαση των διατάξεων των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

«Απτόητοι» οι Ρόδιοι πελάτες

Τι γίνεται όμως με τις παράνομες ιερόδουλες οι οποίες δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και συνεχώς αυξάνονται; Αν και θα περίμενε κανείς, αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους Ρόδιους πελάτες, όχι μόνο δεν τους πτοεί το ενδεχόμενο ότι μπορεί να κολλήσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα -τα οποία ενδέχεται να αποβούν ακόμα και μοιραία για τη ζωή τους- αλλά αντίθετα, επιλέγουν τα παράνομα στέκια του έρωτα προκειμένου να γλιτώσουν μερικά ευρώ και επιπλέον να έχουν την επιλογή να έρθουν σε επαφή χωρίς προφυλάξεις, διακινδυνεύοντας όχι μόνο την δική τους υγεία αλλά και των συντρόφων τους, ακόμα και των οικογενειών τους, αφού πολλοί από αυτούς είναι είτε
σε σχέση είτε είναι οικογενειάρχες.

Πέρα από τις παράνομα εκδιδόμενες στους δρόμους, φαίνεται ότι οι προαγωγοί έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στη Ρόδο, αφού το επάγγελμα είναι κερδοφόρο, διοχετεύοντας στην τοπική “αγορά” συνεχώς νεαρά κορίτσια που απασχολούνται σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα, παρέχοντας στους πελάτες παρανόμως “υπηρεσίες” οίκου ανοχής, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των κοριτσιών για εργασία.

Κερδίζει έδαφος και η ανδρική πορνεία
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έδαφος κερδίζει στα τελευταία χρόνια και η ανδρική πορνεία στη Ρόδο, κυρίως μέσω συγκεκαλυμένων αγγελιών σε σχετικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, τόσο από αλλοδαπούς όσο και από ημεδαπούς που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, έχει αλλάξει τον χάρτη της πορνείας και στη Ρόδο με την κατάσταση να τείνει να βγει εκτός ελέγχου, ακολουθώντας τους ρυθμούς της υπόλοιπης χώρας, όπως αποτυπώνονται σε σχετικές έρευνες που δείχνουν αύξηση της παράνομης πορνείας έως και 150% στα χρόνια της κρίσης!
 

Ελλάδα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο - Τι θα γίνει με το Ολοήμερο

σχολείο κορωνοϊός

Έχω ζητήσει στο υπουργείο Εσωτερικών να προσαρμοστεί το καθεστώς των αδειών των γονέων που έχουν παιδιά που είναι στο ολοήμερο ούτως ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωαρίου για να παραλάβουν τα παιδιά τους τόνισε η υπουργός Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΙ, στο περιθώριο της απόφαση επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων.

Η υπουργός επιβεβαίωσε πως για την ώρα το ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργεί με το σκεπτικό του υπουργείου να είναι το να δοθεί έμφαση στα πρωινά τμήματα.

Σε σχέση με όσα ακούγονται αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα φέτος τα σχολεία, η κα Κεραμέως επιβεβαίωσε πως γίνεται μια προσπάθεια να γίνει αυτό, αλλά οπωσδήποτε εάν αυτό συμβεί τελικά, δεν θα είναι νωρίτερα από την 1η Σεπτέμβρη.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στο διάγγελμα του, λίγο πριν ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, πως τα δημοτικά θα ανοίξουν εάν η πορεία της πανδημίας στη χώρα είναι καθοδική.

"Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία." ανέφερε.

Οι ειδικοί θεώρησαν ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι η ιδανική εποχή να ανοίξουν τα σχολεία, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως όπως είναι γνωστό τα παιδιά κολλάνε δυσκολότερα τον ιό.

"Έχουμε μια προηγούμενη εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια. Δεν είχαμε ούτε ένα κρούσματα και επιπλέον είχαμε μια υποδειγματική τήρηση των μέτρων." επεσήμανε η κα Κεραμέως. δίνοντας  
συγχαρητήρια στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που εφάρμοσαν τα μέτρα.

"Ασφαλώς και δεν πρέπει να χαλαρώνουμε" τόνισε σε κάθε περίπτωση η υπουργός.

"Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών...πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη" υπογράμμισε η υπουργός.

"Είχαμε ένα χρέος στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "κοιτάξτε γύρω σας. Έχουν ανοίξει τα πάντα πλέον. Τα παιδιά είναι έξω παίζουν χωρίς κανόνες και μέτρα. Πολύ καλύτερο να βρίσκονται στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα και θα μάθουν να ζουν στη νέα κανονικότητα, από την στιγμή που έχουμε δει ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση." 

Το σχολειό είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να εμπεδώσουν τα παιδιά τους κανόνες της νέας πραγματικότητας, δήλωσε από την πλευρά της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Σημείωσε ότι η παρουσία στην τάξη δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, καθώς ορισμένα ίσως να μην είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τηλεκπαίδευση. Αναφερόμενη στα σχολικά γεύματα, τόνισε ότι θα αρχίσει ξανά το πρόγραμμα και οι δικαιούχοι θα μπορούν να παίρνουν το γεύμα τους μαζί τους, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.