Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων

εφετ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 312.705,88 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων, τα οποία επικύρωσε στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 3ης Αυγούστου 2020.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και λιανικού εμπορίου, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων: κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος και πουλερικών, γάλακτος, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής για:

-Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων,
-Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP,
-Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής,
-Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων,

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Ελλάδα

Κρίση στο Αιγαίο: "Ασπίδα" από το Πολεμικό Ναυτικό - Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία

Ο ελληνικός στόλος γύρω από το Καστελόριζο.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με φόντο την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Φωτογραφίες από την ισχυρή παρουσία Ελληνικών Πλοίωνστο σύμπλεγμα Καστελλόριζου, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ, την ώρα που το θερμόμετρο στην ευρύτερη περιοχή έχει ανεβάσει στα ύψη η παρουσία του «Oruc Reis», που κινείται σε περιοχή περί τα 12 ν.μ. από το νησί. 

Άνδρας των Ειδικών Δυνάμεων παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων.
Άνδρας των Ειδικών Δυνάμεων παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας υπάρχει και εγρήγορση για την πιθανή εξέλιξη υβριδικής μορφής απειλών, ιδιαίτερα στο επίπεδο της διάχυσης ψευδών πληροφοριών ή κατασκευασμένων περιστατικών, προκειμένου να εντοπίζονται οι πηγές και να απομονώνονται το ταχύτερο δυνατόν. Προφανώς, στο συγκεκριμένο πεδίο η δράση δεν περιορίζεται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά συντονίζεται κεντρικά, από το Μέγαρο Μαξίμου και με τη συνεργασία άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.
Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Την παράταση της Navtex προανήγγειλε η Γενί Σαφάκ

Την παράταση της Navtex που εξέδωσε η Τουρκία προανήγγειλε με σημερινό της δημοσίευμα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

«Το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες, κατευθυνόμενο ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Και προσθέτει: «Το πλοίο πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και 10 ημέρες. Αναμένεται ότι η περίοδος Navtex, η οποία λήγει από αύριο, θα παραταθεί και οι ερευνητικές δραστηριότητες σε αυτήν την περιοχή θα συνεχιστούν. Το Oruc Reis, που έχει σαρώσει μια περιοχή περίπου 4 χιλιομέτρων σε όλες τις δραστηριότητές του στην περιοχή, σχεδιάζει να λάβει σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή 15 χιλιομέτρων στο τέλος του έργου».