Ελλάδα

Δικηγόροι: Προθεσμία λίγων ημερών για να βάλουν POS

pos11499253843.jpg

Προθεσμία να τοποθετήσουν POS έως και την 27η Ιουλίου έχουν οι δικηγόροι, ύστερα ακοναπό την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων Σερρών και Δράμας για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα πάγωνε την εν λόγω υποχρέωση.
AdTech Ad
Ο λόγος για την απόρριψη του αιτήματος είναι το γεγονός ότι έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης. Παράλληλα, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως αλλά η βλάβη την οποία επικαλούνται οι δικηγοροί σύλλογοι "δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη" σε περίπτωση  που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.
Τόσο η προσφυγή των Δικηγορικών Συλλόγων όσο και αντίστοιχη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχουν προσδιοριστεί να  συζητηθούν το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Ελλάδα

Πράσινοι εξωτικοί παπαγάλοι στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες των πτηνών που εντυπωσιάζουν (βίντεο)

πρασινος παπαγαλος

Πράσινοι παπαγάλοι «μετακόμισαν» στη Θεσσαλονίκη. Έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στα δέντρα, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους του κέντρου της πόλης να τους απολαύσουν.

Οι παπαγάλοι αποτελούν ένα ξενικό είδος για την ελληνική ορνιθοπανίδα, καθώς η φυσική εξάπλωσή τους είναι η Ασία, η Αφρική και η Νότια Αμερική, όπως σημειώνει το GRTimes.gr.

Στη χώρα μας συναντάμε τέσσερα είδη παπαγάλων, αν και το ένα από αυτά δεν απαντά πλέον σε ελεύθερη κατάσταση, οπότε αυτά που έχουν δημιουργήσει φυσικές αποικίες είναι τρία.

 

 

Τα συγκεκριμένα πτηνά με το ζωηρό πράσινο χρώμα έχουν κάνει σπίτι τους το πάρκο του Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη και εντυπωσιάζουν με τη μακριά τους ουρά, το κόκκινο ράμφος, αλλά και με τους δυνατούς ήχους που κάνουν και τραβούν την προσοχή.

Για να τους δει κανείς, φτάνει μόνο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να παρατηρήσει τα κλαδιά των δέντρων στα οποία βρίσκονται οι φωλιές τους ή να περιμένει να τα δει να πετούν κατά ομάδες για να αλλάξουν σημείο…

ειδησεις σημερα

Σέρβος πρέσβης: Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες

Κορωνοϊός: Νέο φάρμακο “εξαφάνισε” τον ιό στα ποντίκια

Κίνα: Πανικός στην Σεντζέν – Ουρανοξύστης άρχισε να «τρέμει» (video)