Ελλάδα

Διαρρήκτες κλειδώθηκαν μέσα σε τσιπουράδικο!

διαρρήκτες

Ζημιές ύψους 3.000 ευρώ προκάλεσαν διαρρήκτες σε τσιπουράδικο στον Άγιο Κωνσταντίνο Βόλου την Παρασκευή τα ξημερώματα, όταν κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν από το μαγαζί διαπίστωσαν ότι η πόρτα είχε κλειδώσει αυτόματα. Οι "ποντικοί" έσπασαν με τον πυροσβεστήρα του καταστήματος την κεντρική είσοδο, ραγίζοντας παράλληλα τη διπλανή τζαμαρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", άρπαξαν στη συνέχεια μια τηλεόραση, τις ηλεκτρονικές συσκευές για τις παραγγελίες των εργαζομένων, το ποσό των 20 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο και τράπηκαν σε φυγή με κλεμμένο δίκυκλο. Η κλοπή εκτιμάται ότι διαπράχθηκε μεταξύ 3.45 και 4.15. Έγινε αντιληπτή στις 6 π.μ. από τους περίοικους που ανησύχησαν, αντικρίζοντας έξω από το μαγαζί εικόνες χάους. Ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία και τον ιδιοκτήτη. Έξω από το μαγαζί υπήρχαν παντού σπασμένα τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Ήταν δύο άτομα, ο ένας φορούσε καπέλο και ο δεύτερος δεν είχε καλύψει καθόλου τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Η κάμερα κατέγραψε καρέ- καρέ τις κινήσεις τους στο μαγαζί, ενώ εκείνοι έψαχναν τους εσωτερικούς χώρους με ιδιαίτερη προσοχή. Τελικά συνελήφθησαν. Πρόκειται για δύο Βολιώτες ηλικίας 29 και 38 ετών. Η Αστυνομία τους έφερε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και ο ένας φέρεται να ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι "ήταν μεγάλη βλακεία".

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό που "ξύπνησε" τους Κρητικούς

Κρήτη - κορωνοϊός: "Βροχή" τα πρόστιμα και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις

Ηράκλειο: Σε βίντεο η στιγμή του σεισμού των 4,8 Ρίχτερ

Ελλάδα

Ζώα συντροφιάς: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το νέο πλαίσιο προστασίας τους

Φυλάκιση και πρόστιμο σε όσους εγκαταλείπουν ζώα στους δρόμους του Ηρακλείου

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης βρίσκεται πλέον το νέο πλαίσιο σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Σημειώνεται πως παρότι το σχέδιο νόμου, όταν εισήχθη στη Βουλή, δεν περιείχε πρόβλεψη για την παράσταση των φιλοζωικών σωματείων προς υποστήριξη της κατηγορίας (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα δυνάμει του άρθρου 20 ν. 4039/2012), μετά από παρέμβαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συμπεριέλαβε διάταξη κατά την οποία στις δίκες κακοποίησης ζώων συντροφιάς, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας (άρθρο 34 παρ. 7 ν. 4830/2021).

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι τόσο διότι διασώζεται δικηγορική ύλη, όσο κυρίως γιατί η (δια συνηγόρου) παράσταση των φιλοζωικών σωματείων στις δίκες κακοποίησης ζώων συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης και την προστασία των ζώων, ιδίως όταν παρουσιάζονται φαινόμενα κακοποίησης εναντίον τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΔΕ προς Τσιάρα: Παρατηρήσεις στο ν/σχ για την ανασυγκρότηση της ΕΣΔΙ

Τρίκαλα: 67χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος από τον γιο του

Κορωνοϊός - Δίπλωμα οδήγησης: Ακριβότερο 150 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

ESPA BANNER