Ελλάδα

ΔΕΘ: Δεν συμμετέχει με συλλαλητήριο η ΓΣΕΕ εξαιτίας... της πανδημίας

ΓΣΕΕ

Με αιχμή τη θωράκιση του 8ώρου, την κατάργηση του ευέλικτου ωραρίου και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, η ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει το πλαίσιο των διεκδικήσεων της στη Θεσσαλονίκη , ανακοινώνοντας ότι δε θα οργανώσει φέτος όπως και πέρυσι συλλαλητήριο εξαιτίας της πανδημίας, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων.

Έτσι το Σάββατο στο πλαίσιο της έκθεσης της ΔΕΘ, προγραμματίζονται 4 μεγάλες συγκεντρώσεις. Στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της ΧΑΝΘ έχει δώσει ραντεβού το ΠΑΜΕ, στο άγαλμα Βενιζέλου θα βρίσκονται πρωτοβάθμια Σωματεία και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων της Υγείας. Στην Καμάρα θα γίνουν οι συγκεντρώσεις των αντεξουσιαστών ενώ στην πλατεία του Λευκού Πύργου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι πολίτες που αντιδρούν στον εμβολιασμό.

Σήμερα, Παρασκευή η ΓΣΕΕ θα δώσει Συνέντευξη Τύπου για τις προοπτικές και τις νέες προκλήσεις στην αγορά εργασίας και τις θέσεις των συνδικάτων.
Παράλληλα , το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με τη παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την οικονομία και Εργασία στη μετα-πανδημική εποχή και θα δώσει στη δημοσιότητα έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία. προώθηση και ψήφιση μέτρων για εργασιακό και ασφαλιστικό,

Στη διακήρυξή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «Από το 2010 μέχρι και σήμερα, ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται στην «κλίνη του Προκρούστη» με σκληρές πολιτικές λιτότητας που οδηγούν σε ακραία φτώχεια ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, κρίνουν κατώτερη των προσδοκιών και των αναγκών τους την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Σε μία κρίσιμη για αυτούς περίοδο λόγω και της πανδημίας -και μετά από 11 συνεχή χρόνια μνημονίων και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων- χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, την καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους και τη θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κηφισιά: Η οδός Ιλισίων θα μετονομαστεί σε «Μίκης Θεοδωράκης»

 

 

Ελλάδα

Πάπας Φραγκίσκος: Στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβo - Σε αγαπάμε, του φώναζαν

παπας στο καρα τεπε

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο έφτασε το πρωί της Κυριακής ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η υποδοχή από τους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν θερμή του φώναζαν «σε αγαπάμε» και «καλωσόρισες».

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την άφιξή του χαιρέτησε τα παιδάκια που διαμένουν στο ΚΥΤ. Κάποιοι μάλιστα ζητωκραύγαζαν ενώ άλλοι σήκωσαν τα κινητά τους για να απαθανατίσουν την επίσκεψη του Ποντίφικα.

Οι σκηνές ήταν συγκινητικές: ο Πάπας Φραγκίσκος με στοργικότητα χαιρέτησε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ένα από τα παιδιά του ΚΥΤ έπεσε στην αγκαλιά του.

Ο Ποντίφικας προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις δέκα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο νησί μισή ώρα νωρίτερα θα συνοδέψει τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά την επίσκεψή του.

Οι δυο τους είχαν μια σύντομη συνομιλία κατά την άφιξη του ενώ τον καλωσόρισε στο νησί ο Μητροπολίτης Ιάκωβος.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πάπας Φραγκίσκος σε Ιερώνυμο: «Mε ντροπή» αναγνωρίζω την απουσία της Καθολικής Εκκλησίας από τον αγώνα του 1821

Ηράκλειο: Το παράνομο πιστόλι ήταν η αιτία που τους πέρασαν χειροπέδες

Πάπας Φραγκίσκος: Το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφόρησε στην Αθήνα

ESPA BANNER