Ελλάδα

Δεν θα πιστεύετε με τι πήγε μια νύφη στον γάμο της - Πήρε άδεια από την τροχαία

γάμος

Ανά καιρούς έχουμε δει διάφορους τρόπους προκειμένου οι απανταχού νύφες ή γαμπροί να πηγαίνουν στον γάμο τους. Αυτοκίνητα, άμαξες, ελικόπτερα, λιμουζίνες η και... αλεξίπτωτα, τα πάντα είναι στο μενού.Πρόσφατα είδαμε ακόμα και πομπή από… πούλμαν να προκαλούν κομφούζιο σε πόλεις της Ελλάδας για χάρη του γαμπρού του ζέυγους.Όμως σίγουρα δεν είχαμε δει νύφη να πηγαίνει στο μυστήριο πάνω σε μια… βαμβακοσυλλεκτική μηχανή!!
 

γάμος κομοτηνή

γάμος κομοτηνή, by mpeka

Σύμφωνα με το reportaz.gr, το απίστευτο συνέβη στην Κομοτηνή, και με αυτό τον τρόπο η νεόνυμφη θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στην αθάνατη αγροτιά, από την οποία προφανώς προέρχεται.
Τηρώντας τα έθιμα, στην εκκλησία την πήγε ο αδερφός της, αφού… ήταν ο οδηγός!! Όπως ήταν αναμενόμενο οι καλεσμένοι έμειναν… παγωτό, αφού δεν περίμεναν να αντικρίσουν κάτι τέτοιο.
Για την άφιξή της πάντως πήρε και ειδική άδεια από την Τροχαία, αφού ο γάμος έγινε στο κέντρο της πόλης (στο ναΐσκο της Αγίας Παρασκευής) και χρειάστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ελλάδα

Πανελλήνιες 2021: Πως σχολιάζει η ΟΕΦΕ τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία

πανελληνιες ηρακλειο

Δεύτερη μέρα εξετάσεων στις Πανελλήνιες 2021 σήμερα για χιλιάδες υποψήφιους των ΓΕΛ, με τα μαθήματα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

«Βατά» και «διατυπωμένα με σαφήνεια» χαρακτήρισε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ενώ για τα Μαθηματικά κάνει λόγο για «Βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας τα Μαθηματικά».

Αρχαία Ελληνικά

«Τα θέματα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και χαρακτηρίζονται βατά. Στο διδαγμένο κείμενο οι μαθητές καλούνται να επεξεργαστούν την 6η Διδακτική ενότητα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα. Οι ερωτήσεις κατανόησης προϋποθέτουν καλή γνώση των σχολίων του σχολικού εγχειριδίου και ουσιαστική προσέγγιση του κειμένου. Οι λεξιλογικές ασκήσεις και η άσκηση της εισαγωγής δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, ενώ η παρατήρηση που αφορά το παράλληλο κείμενο και τη σύγκρισή του με το κείμενο αναφοράς προϋποθέτει αφαιρετική και κριτική ικανότητα, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προσκόμματα. Το αδίδακτο κείμενο του Ξενοφώντα είναι αρκετά προσεγγίσιμο νοηματικά, με εύληπτη παρατήρηση κατανόησης. Οι ασκήσεις Γραμματικής και Συντακτικού μπορούν να απαντηθούν από καλά προετοιμασμένους μαθητές», ανέφερε ο ΟΕΦΕ.

Μαθηματικά

«Τα θέματα στα Μαθηματικά προσανατολισμού κρίνονται βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας. Εξετάζουν σχεδόν το σύνολο της ύλης και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο σχολικό βιβλίο. Απαιτείται μεγάλη ευχέρεια στις πράξεις η οποία αποκτάται σ’ όλη τη σχολική διαδρομή. Τα ερωτήματα Δ3 και Δ4 θα κρίνουν το ποιοι θα αριστεύσουν. Τα θέματα δίνουν τη δυνατότητα να αποτιμηθεί η προσπάθεια όλων των παιδιών με δίκαιο τρόπο», σχολιάζει ο ΟΕΦΕ.

Βιολογία

«Οι καλά προετοιμασμένοι θα αντεπεξέλθουν» στη Βιολογία

«Θέμα Α και Θέμα Β→ Αναμενόμενα θέματα, μειωμένης δυσκολίας.

Θέμα Γ→ Μέτριας δυσκολίας αλλά οι μαθητές πρέπει να προσέξουν τις λεπτομέρειες.

Θέμα Δ→ Αναμενόμενο, χωρίς κάποιες ιδιαίτερες παγίδες.

Γενικότερα τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα αντεπεξέλθουν».

ειδησεις σημερα

Ιερέας «πολιορκούσε» 14χρονη: Της ζητούσε να εγκαταλείψει την οικογένεια της

Δίκη Γιακουμάκη: Διακόπηκε για τις 6 Ιουλίου η εκδίκαση των 8 εφέσεων

Γλυκά Νερά: Τι συμβαίνει με την έρευνα για την δολοφονία της Καρολάιν – Τα 20 κρίσιμα ερωτήματα