Ελλάδα

Δέκα φορείς ζητούν Αστυνομία ζώων από την ΕΛ.ΑΣ

αδεσποτα

Προγραμματισμένη συνάντηση  με τον Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ Στρατηγό Α. Δασκαλάκη και την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έγινε την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Αρχηγείο της ΕΛΆΣ στην Αθήνα .
Στην συνάντηση  εκτός από την νομική σύμβουλό μας Νίκη Τηλιακού και την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας  Νατάσα Μπομπολάκη παρευρέθηκε και η Ελισάβετ Δημητρά, ερευνήτρια, εξωτερική συνεργάτης της οργάνωσης Animal Ethics.

Tα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τρία σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση:

α. Η δημιουργία Ομάδας της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των ζώων που αντιστοιχεί στον όρο Αστυνομία Ζώων.
Το αίτημα της ΠΦΠΟ συνυπέγραφαν οι παρακάτω Οργανισμοί :
Αρκτούρος -Κέντρο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριας Ζωής -Zωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού  -Ethos and Empathy -Eλληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ)-Δράση για την Αγρια Ζωή -SAPT Hellas -Δράση για τα Αδέσποτα - Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας-Αλκυόνη Σύλλογος Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων και  Dreamdancers .

Σύμφωνα με τον κ. Επιτελάρχη το θέμα θα τεθεί αρμοδίως και θα υπάρξει απάντηση  εντός μηνός περίπου .

β. Η αντεγκληματική πολιτική της ΕΛ.ΑΣ να συμπεριλάβει την  νομοθεσία για την ενεργητική και παθητική κακοποίηση των ζώων , ώστε οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων της επικράτειας να γίνονται και βάσει της επίτευξης των στόχων για τις κακοποιήσεις των ζώων , γεγονός που θα επιφέρει την ακόμη μεγαλύτερη και συστηματική  ενεργοποίηση των αστυνομικών οργάνων για τις αξιόποινες κατά των ζώων πράξεις .
Το αίτημά μας αυτό έχει γίνει δεκτό, αναμένεται δε η ενσωμάτωσή του στην αντεγκληματική πολιτική του 2020 .

γ. Η δημιουργία σποτ της ΕΛ.ΑΣ με την συμμετοχή Αστυνομικών  με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου. Το αίτημα  αντιμετωπίστηκε από τον κ. Επιτελάρχη θετικά .

Η ΠΦΠΟ θα συνεχίσει να αγωνίζεται  με επιμονή και υπομονή για την πραγματοποίηση των παραπάνω στόχων .

Ελλάδα

Χαλκιδική: Εξουδετερώθηκε η βόμβα στο ΑΤΜ

αστυνομία περιπολικό

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νικήτη Χαλκιδικής που είχε διακοπεί λόγω εντοπισμού ύποπτου μηχανισμού σε ΑΤΜ. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά και στα δύο ρεύματα.

Στη Χαλκιδική δημιουργήθηκε το μεσημέρι κυκλοφοριακό χάος, καθώς διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, από την είσοδο μέχρι το φανάρι της Νικήτης, λόγω εντοπισμού ύποπτου μηχανισμού σε ΑΤΜ που βρίσκεται σε στεγασμένο κιόσκι μέσα στη Νικήτη.

Σύμφωνα με τη γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας, στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο πυροτεχνουργών της αστυνομίας, καθώς το ύποπτο αντικείμενο βρέθηκε αφού διαπιστώθηκε απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν από παρακαμπτήριους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε τα ξημερώματα από αγνώστους στο ΑΤΜ, χτύπησε συναγερμός και άμεσα άνδρες του ΑΤ Σιθωνίας βρέθηκαν στο σημείο.  Οι δράστες διέφυγαν και ο μηχανισμός δεν εξερράγη ποτέ.