Ελλάδα

ΔΕΗ: Φόβοι για ταμειακή «ασφυξία»

ΔΕΗ

Το «πέρασμα» σε αρνητικό πρόσημο των EBITDA της ΔΕΗΔΕΗ-12,49% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 επιβεβαιώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης, σημειώνοντας πως αν αυτή η εικόνα δεν αναστραφεί άμεσα, τότε είναι δεδομένο πως θα εξανεμιστεί η έτσι και αλλιώς περιορισμένη ρευστότητα που διαθέτει η επιχείρηση.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, με δεδομένο ότι η επιχείρηση καθυστερεί ήδη περί τους 3 μήνες την εξόφληση των προμηθευτών και των άλλων υποχρεώσεών της, σε μία τέτοια περίπτωση η ταμειακή «ασφυξία» θα δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα σε όλη την εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες τα ίδια στελέχη δεν θέλησαν να σχολιάσουν πριν τοποθετηθεί επίσημα η επιχείρηση, το αρνητικό λειτουργικό περιθώριο άγγιξε τα 80 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ενώ την ίδια χρονική περίοδο η επιχείρηση παρουσίασε ζημίες της τάξης των 250 εκατ. ευρώ.

Πάντως, οι πηγές της επιχείρησης επιβεβαιώνουν πως τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου τριμήνου αποτυπώνουν όντως την περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας από πέρυσι. Έτσι, τη στιγμή που στη χρήση του 2018 η ΔΕΗ κατέγραψε ζημίες ύψους 542 εκατ. ευρώ, ή 904 εκατ. αν συνυπολογισθούν οι δύο πωλούμενοι λιγνιτικοί σταθμοί, η υφιστάμενη κατάσταση προοιωνίζεται ακόμη χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019.

Σημειώνεται ότι σήμερα η μετοχή της εταιρείας δέχεται ισχυρότατες πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

πηγή:Ναυτεμπορική

Ελλάδα

Έκρυβαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, 1 τόνο και 181 κιλά κοκαΐνης

κόκα

Μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών εξιχνιάστηκε μετά από πολύχρονη έρευνα και επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (Αλβανοί και αραβόφωνοι), οι οποίοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, ενώ επίσης κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ.

Η κοκαΐνη, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία μέχρι στιγμής, προέρχεται από τον 'Αγιο Βικέντιο στην Καραϊβική και έφτασε στην Ελλάδα με ιστιοφόρο, το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Αστακού.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ενοικιασμένα δωμάτια που είχαν κλείσει για το σκοπό αυτό τα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα μας ήταν ο πρώτος σταθμός των ναρκωτικών, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονταν για την υπόλοιπη Ευρώπη και τη ΒΔ Αφρική.

Σημειώνεται ότι οι διωκτικές αρχές ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι ποσότητες έχει διακινήσει μέχρι στιγμής η εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Αθήνα, ενώ θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο.