Ελλάδα

Αυξήθηκαν οι φυσικοθεραπευτές το 2017

Φυσικοθεραπευτες

Σε 8.048 άτομα ανήλθε πέρυσι ο αριθμός των φυσικοθεραπευτών στη χώρα έναντι 7.571 ατόμων το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 6,3%. Αυτό προκύπτει από την έρευνα φυσικοθεραπευτών της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα στοιχεία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών που αφορούν στα εγγεγραμμένα σε αυτόν μέλη.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης παρατηρήθηκε στην περιφέρεια Ηπείρου (13%), ενώ το μικρότερο στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (2,4%). Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των φυσικοθεραπευτών τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2012 έως το 2017 παρουσιάζει αυξητική τάση, ήτοι από 6.097 φυσικοθεραπευτές το 2012 σε 8.048 το 2017, που αντιστοιχεί σε αύξηση 32%.

Ο δείκτης συγκέντρωσης των φυσικοθεραπευτών ανά 10.000 κατοίκους είναι 7,5 και εμφανίζει τις μεγαλύτερες τιμές στις περιφέρειες Αττικής (9,7) και Κεντρικής Μακεδονίας (7,4), ενώ η μικρότερη τιμή (4,1) εμφανίζεται στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου.

Ο μεγαλύτερος αριθμός φυσικοθεραπευτών παρατηρείται στην περιφέρεια Αττικής (45,4 %)- δηλαδή περίπου το ήμισυ των επαγγελματιών του εν λόγω κλάδου- με δεύτερη την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας (17,4 %). Aκολουθούν η Θεσσαλία (5,4 %), η Δυτική Ελλάδα (5,4%) και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (5%). Όλες οι άλλες περιφέρειες παρουσιάζουν ποσοστά κάτω του 5%, με τα μικρότερα ποσοστά στη νησιωτική Ελλάδα και στη Δυτική Μακεδονία.

Ελλάδα

Μουράτ Γετκίν: Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει έναν μηχανισμό πίεσης στο Ισραήλ

ερντογάν

Για τον ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει ο Τούρκος Πρόεδρος στον νέο κύκλο αιματηρής κρίσης στη Μέση Ανατολή, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ ο διακεκριμένος τούρκος αρθρογράφος Μουράτ Γετκίν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανταποκρίτρια του ΟΡΕΝ στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία εξακολουθεί να έχει δύναμη και επιρροή στην Παλαιστίνη αν και όχι όπως παλαιότερα, εξηγώντας ότι ο ρόλος προστάτη της Χαμάς που ανέλαβε η Άγκυρα, έκανε τη Φατάχ και τον Μαχμούντ Αμπάς να πάρουν αποστάσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς

Μεσανατολικό: "Βροχή" από βόμβες έριξε το Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα

Ισραήλ - Νετανιάχου: Εξουδετερώσαμε στρατηγούς της Χαμάς