Ελλάδα

Αυγενάκης: Η παροχή κοινωνικών επιδομάτων δεν είναι λύση

img_3827jpg.jpg

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  το 3ο Φόρουμ για την Κοινωνική Πρόνοια με την επιμέλεια του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ. Στις εργασίες του φόρουμ που είχε την μορφή ανοικτής δημόσιας συζήτησης τοποθετήθηκε και ο Γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ.- Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

img_3826jpg.jpg

img_3826jpg.jpg, by lamprakis

Ο κ Αυγενάκης, αρχικά συνεχάρη τον απερχόμενο Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του Κόμματος κ. Βασίλη Οικονόμου, ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Τομεάρχη κ. Γιάννη Βρούτση. 

Στην  τοποθέτηση του ο Γραμματέας του Κόμματος ανέδειξε το ζήτημα της συνεχούς φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας, για το οποίο τόνισε πως «… η λύση δεν βρίσκεται στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων, αλλά στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου από τους ίδιους του Έλληνες πολίτες. Η ορθή κατανομή πλούτου και ευημερία θα έρθουν στην ελληνική κοινωνία ως απόρροια του προγράμματος που προτείνει ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από μεταρρυθμίσεις που εξαλείφουν κάθε είδους παθογένειες και οδηγούν σε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».

img_3828jpg.jpg

img_3828jpg.jpg, by lamprakis

Βασικά σημεία της ομιλίας:

«Η βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας από την πολιτική της «περήφανης διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κλείσιμο των τραπεζών, τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό (…) έχουν ως συνέπεια τη δημιουργία αβάσταχτων οικονομικών καταστάσεων που οδηγούν στη φτώχεια και την ανέχεια.

Η ΝΔ μέσα από την κοινωνική δράση «Κανένας στο Περιθώριο» πραγματοποίησε επισκέψεις σε 400 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλους τους νομούς, σε όλη τη χώρα. Στόχος μας να συνομιλήσουμε με τους πρωτεργάτες της κοινωνικής συνοχής και προσφοράς, να καταγράψουμε τα προβλήματά τους και να μεταφέρουμε αυτή την εμπειρία στη Γραμματεία Προγράμματος και μετέπειτα βέβαια την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ. 

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι στον πυρήνα της ιδεολογίας μας. Η θέση μας είναι ότι τα επιδόματα και οι παροχές πρόνοιας δεν είναι λύση, αλλά δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η δημιουργία πλούτου και η κατανομή του πλούτου αυτού σε όλη την κοινωνία. Χρειαζόμαστε επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάπτυξη, ώστε οι πολίτες μας να παράγουν πλούτο και να μην έχουν ανάγκη επιδόματα και παροχές πρόνοιας.    

Η Νέα Δημοκρατία, υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργεί ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στις μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις που η σημερινή κυβέρνηση κωλυσιεργεί και το κυριότερο: που δεν πιστεύει.  Μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην προαγωγή της ανάπτυξης και δεν επικεντρώνονται σε πολιτικές λιτότητας. Μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδύσεων και δεν αρκούνται στην διαιώνιση της γραφειοκρατίας. 

Προτείνουμε μεταρρυθμίσεις για τους πολλούς που θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για όλους, θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα εξαλείψουν τη φτώχεια και θα ανακτήσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στη δύναμη της πολιτικής ως την τέχνη του εφικτού που βελτιώνει τη ζωή τους.»

Ελλάδα

"Παρθενική" πτήση για το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 (βίντεο)

F 16 μαχητικό αεροπλάνο

Την παρθενική του πτήση έπειτα από την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους της τεχνικής αναβάθμισης έκανε το πρώτο F-16 της πολεμικής αεροπορίας που εκσυγχρονίζεται στην έκδοση Viper.

Η πτήση του -εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 διήρκεσε μία ώρα και τέσσερα λεπτά. Απογειώθηκε στις 10:54, εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11:58, αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και ελέγχους.
Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δοκιμαστικές πτήσεις από την Τανάγρα προτού το αεροσκάφος μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, με σημερινή του ανάρτηση στο twitter, τονίζει ότι η αναβάθμιση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται.

 

 

Συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία ενός αναβαθμισμένου F-16 από τον αεροδιάδρομο της Τανάγρας, ο υπουργός αναφέρει: «Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή #Viper στην #ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin. Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη: Συνάντηση γ.γ ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με διοίκηση ΟΑΚ 

Κορωνοϊός: Στα 237 τα νέα κρούσματα - 28 νέοι θάνατοι

Πλαστικό χρήμα: Εκτοξεύτηκε η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών