Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ
Αστυνομία και Λιμενικό ενισχύουν τη συνεργασία τους
αστυνομία λιμενικό
 clock 19:16 | 28/09/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Στην υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας, που θα καθορίζουν τους όρους πρόσβασης σε εθνικές βάσεις καταχώρησης δεδομένων της ΕΛΑΣ μεταξύ του αρχηγείου του Λιμενικού και της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας, με στόχο τη διαφύλαξη της νομιμότητας και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Αυτά τα πρωτόκολλα επιτρέπουν και καθορίζουν τους όρους πρόσβασης του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στο εξελιγμένο σύστημα που διαχειρίζεται η ΕΛΑΣ, διευρύνοντας έτσι τη συνεργασία των δύο Σωμάτων Ασφαλείας.
Στη μέχρι σήμερα πρόσβαση στα δεδομένα του Πληροφοριακού Συστήματος Σένγκεν 2ης γενιάς (SIS II) και της Interpol, προστίθεται για πρώτη φορά η δυνατότητα πρόσβασης σε Εθνικά Αρχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα:
-Διωκτικά-Δελτία Εγκληματολογικών Αναζητήσεων
-Απαγορεύσεις εισόδου-εξόδου
-Εξαφανισθέντες
-Αναζητήσεις για σύλληψη
-Μέτρα ειδικού ελέγχου και διακριτικής παρακολούθησης, αναζητούμενα οχήματα.
-Αναζητούμενα/κυκλοφορούντα μοτοποδήλατα
-Αναζητούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα (κλεμμένα/απολεσθέντα/υπεξαιρεθέντα/πλαστά)
- Εκδοθέντα δελτία ταυτότητας Ελλήνων πολιτών.
(φωτογραφία από policenet.gr)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis