Ελλάδα

Αρνητικό το δείγμα της φοιτήτριας από την Κρήτη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λάρισας

Νοσοκομείο

Ανακούφιση στις υγειονομικές υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, έφερε η είδηση ότι το δείγμα από την 22χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από την Κρήτη και φοιτεί στην Κτηνιατρική σχολή είναι αρνητικό για κορωνοϊό.

Το δείγμα εστάλη το πρωί στη Θεσσαλονίκη και η απάντηση ήρθε νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Με βάση αυτή τη θετική εξέλιξη, λήγει ο συναγερμός στο πανεπιστημιακό και η 22χρονη θα συνεχίσει τη νοσηλεία της κανονικά χωρίς καραντίνα και πιθανόν αύριο να πάρει εξιτήριο. 

Υπενθυμίζουμε ότι η 22χρονη είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στη Β. Ιταλία (Λομβαρδία) και παρουσίασε χθες υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά της στο πανεπιστημιακό που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό για την 5η ΥΠΕ αναφέρει η "Θεσσαλία Τηλεόραση".

 

Ελλάδα

Κλειστές έως τις 11 Απριλίου οι πύλες του Αγίου Όρους για τους προσκυνητές

Αγιο Ορος

Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου η αναστολή εισόδου προσκυνητών στο 'Αγιο Όρος, στo πλαίσιo των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το 'Αγιο Όρος έχει κλείσει τις πύλες του ήδη από τις 19 Μαρτίου για τους προσκυνητές, υλοποιώντας σχετική διυπουργική απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Ο αναπληρωτής διοικητής Αρίστος Κασμίρογλου επέδωσε στην Ιερά Κοινότητα το σχετικό έγγραφο, ενώ νωρίτερα η Ιερά Κοινότητα, ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας, κατά τη συνεδρίαση της είχε συμπορευθεί με τη σχετική κυβερνητική απόφαση.

Λόγω της αναστολής εισόδου, δεν εκδίδονται από τα αρμόδια γραφεία στην Ουρανούπολη και την Θεσσαλονίκη άδειες εισόδου (διαμονητήρια), αλλά η διακίνηση προϊόντων προς και από τον 'Αθω εξακολουθεί να πραγματοποιείται κανονικά.

Κανονικά εξακολουθούν να διεξάγονται στα είκοσι μοναστήρια και τα ακόμα περισσότερα κελιά, οι λατρευτικές διαδικασίες, χωρίς όμως κοσμικούς πιστούς.

πηγή: ΑΜΠΕ