Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Αποκολλήθηκε το «Blue Star Patmos» που είχε προσαράξει στο λιμάνι της Ίου

blue star
 clock 19:50 | 06/09/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Αποκολλήθηκε πλήρως το απόγευμα, με τη συνδρομή ρυμουλκών, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos», που είχε προσαράξει την Τετάρτη 30/08 σε ξέρα, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.

Νωρίτερα, ειδικευμένοι δύτες είχαν πραγματοποιήσει νέα έρευνα στα ύφαλα του πλοίου, ενώ από εδώ και στο εξής οι εταιρείες ναυαγιαίρεσης, που έχουν αναλάβει την όλη επιχείρηση, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εκ νέου επιθεωρήσεις με ειδικά συνεργεία προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς.

Από το «Blue Star Patmos» με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου, ενώ έγιναν πρόχειρες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρορήγματα.

Σημειώνεται ότι ανάλογη επιχείρηση αποκόλλησης είχε γίνει και την περασμένη Παρασκευή, κατά την οποία το πλοίο κατάφερε να μετακινηθεί κατά περίπου 50 μέτρα πάνω από την ξέρα και να παραμείνει μόνο εγκλωβισμένη η πλώρη με την μπάλα.

Το πλοίο θα οδηγηθεί με τη βοήθεια των ρυμουλκών στο λιμάνι της Ίου, προκειμένου να αδειάσει τα φορτηγά και τα ΙΧ που έχει στο εσωτερικό του και στη συνέχεια, ύστερα από πρόχειρες επισκευαστικές εργασίες, θα οδηγηθεί σε ναυπηγείο για δεξαμενισμό.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis