Ελλάδα

Αποχαιρέτησε το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ ο απερχόμενος Αρχηγός

Αριστείδης Ανδρικόπουλος

Ο απερχόμενος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας  Άρης Ανδρικόπουλος αποχαιρέτησε το προσωπικό του Σώματος , μέσω της παρακάτω επιστολής η οποία εστάλη στις Υπηρεσιες.

Αναλυτικά το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του έχει ως εξής:

 
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ευρισκόμενος, ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, στο τέλος μιας πολύχρονης, κοπιώδους μα και ενδιαφέρουσας υπηρεσιακής διαδρομής στο Αστυνομικό Σώμα, αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου σε όλες και όλους εσάς, που υπηρετούντες τις ίδιες αξίες, τις ίδιες αρχές, τα ίδια ιδανικά, προσπαθήσαμε όλοι μαζί και πιστεύω πως καταφέραμε να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες των προκατόχων μας, να θέσουμε κυρίαρχα τις βάσεις για μια Αστυνομία σύγχρονη, ανθρώπινη, δημοκρατική και να ισχυροποιήσουμε τη σχέση αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας με την κοινωνία και τους πολίτες.

Όντας απολύτως βέβαιος πως θα συνεχίσετε να εκπληρώνετε την υψηλή κοινωνική και εθνική σας αποστολή, σας καλώ να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις τη νέα ηγεσία του Σώματος και να επιβεβαιώνετε διαρκώς με το έργο και την προσφορά σας πως η Ελληνική Αστυνομία είναι πάντοτε παρούσα, πάντοτε πρόθυμη, πάντοτε ενωμένη και ικανή να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις των καιρών και να εγγυάται την προστασία και την ασφάλεια της κοινωνίας και των πολιτών.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη, την προσφορά και τη συμμετοχή σας στην κοινή μας προσπάθεια.

Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία και δύναμη ατομική και οικογενειακή.

Σας ευχαριστώ.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 50 νεκροί - 101 νέα κρούσματα - 1.415 συνολικά

Σωτήρης Τσιόδρας

Ένας μόλις θάνατος ασθενή με κοροναϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 50.

Σήμερα, Τετάρτη εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε 81 νέα κρούσματα, καθώς και επιπλέον 20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Έτσι, τα συνολικά κρούσματα (μαζί με αυτά στο πλοίο) ανέρχονται στα 1.415.

Όσον αφορά στους νεκρούς, οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Παράλληλα, 90 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 6 έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το 57% των όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι έχουν υποκείμενο νόσημα.

Επιπλέον, σε μια ακόμα έκκληση για τήρηση των μέτρων ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως «θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί».

Σχετικά με τις αναφορές ότι για τους θανάτους στην Ελλάδα απάντησε πως «είμαστε προασπιστές της αλήθειας και θα συνεχίζουμε να την υπερασπιζόμαστε. Η καταγραφή των θανάτων από τα ληξιαρχεία γίνονται σε πραγματικό χρόνο».

«Ο ΕΟΔΥ έχει οριστεί ως διαπιστευμένος φορέας για καταγραφή της θνησιμότητας. Το σύστημα δεν έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από το αναμενόμενο αυτό είναι καθησυχαστικό» συμπλήρωσε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε στο θέμα της μάσκας και δήλωσε ότι οι οδηγίες των ευρωπαϊκών αρχών επισημαίνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς.

Υπογράμμισε, δε, ότι οι μάσκες χρειάζονται στο νοσηλευτικό προσωπικό και θύμισε ότι υπάρχει παγκοσμίως τεράστια έλλειψη.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά ασθενείς που επισκέφτηκε στο «Αττικόν» και το «Αγία Βαρβάρα».

«Τους στέλνω γρήγορα περαστικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ήρωες της πρώτης γραμμής» κατέληξε.