Ελλάδα

Απέραντη θλίψη στο «τελευταίο αντίο» στον Αλέξανδρο Ζαχαριά

κηδεια ζαχαρια.jpg

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς και φίλοι είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής το «τελευταίο αντίο» στον αγαπημένο τους Αλέξανδρο. Τον Αλέξανδρο Ζαχαριά, που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το απόγευμα της Τρίτης, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και το οποίο κινείτο στην οδό Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο, ξέφυγε από την πορεία του και «καρφώθηκε» σε δέντρο. 

Πυροσβέστες και αστυνομικοί, που έφτασαν στο σημείο, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από την άμορφη μάζα των σιδερικών τον 23χρονο Αλέξανδρο, ο οποίος όμως ήταν ήδη νεκρός. 

Η κηδεία του Αλέξανδρου Ζαχαριά έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά. Απαρηγόρητοι οι γονείς, οι φίλοι, αλλά και οι άνθρωποι με τους οποίους δούλευε στα καταστήματα παιχνιδιών της εταιρείας του πατέρα του, ήταν εκεί, για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία. 

Άφατη θλίψη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, που μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον δικό τους Αλέξανδρο, που τόσο βίαια έφυγε από τη ζωή. Όλοι τους μίλησαν για ένα παιδί χαμογελαστό, με όνειρα και σχέδια για τη ζωή που, τόσο ξαφνικά, βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους του.

Ελλάδα

Από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο 12 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη μετεγκατάσταση δώδεκα ασυνόδευτων ανήλικων από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο μέχρι την επόμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε σήμερα κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, στην επικοινωνία συμφωνήθηκε οι Αρχές των δύο χωρών να ολοκληρώσουν τις επόμενες ημέρες την πολύπλοκη διαδικασία για την μετεγκατάσταση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, «παρά τις δύσκολες συνθήκες που θέτει η τρέχουσα πανδημία του κορονοϊού».

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιτυγχάνεται παρά τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και δημιουργεί θετικό παράδειγμα έναντι των λοιπών Ευρωπαίων εταίρων, που έχουν εκφράσει την προθυμία τους να δεχθούν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα». Ο αναπληρωτής υπουργός ευχαρίστησε επίσης, το Λουξεμβούργο «για τον ενεργό του ρόλο στην προώθηση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους», καθώς και την Ύπατη Αρμοστεία και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης «για τον υποστηρικτικό τους ρόλο στην διευκόλυνση των διαδικασιών».