Ελλάδα

Απαγόρευσαν στον Λαφαζάνη να μπει στον χώρο της Βουλής!

λαφαζάνης ηράκλειο

«Έκπληκτος και αιφνιδιασμένος» δηλώνει ο Γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης από την ενέργεια της φρουράς στη Βουλή να τον σταματήσει έξω από την είσοδο του Κοινοβουλίου και να του απαγορεύσει να μπει στον χώρο με το αυτοκίνητο του.  

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της Λαικής Ενότητας οι αστυνομικοί του είπαν  ότι έχει εκδοθεί εγκύκλιος και ότι για την είσοδο του χρειάζεται ειδική άδεια από τον Φρούραρχο επειδή στο γκαράζ επικρατεί... το αδιαχώρητο! 

Ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης σύμφωνα με το άρθρο δεν έκρυψε την ενόχληση του για το γεγονός ότι ο φρούραρχος θα αποφασίζει για την είσοδο στη Βουλή ενός πρώην βουλευτή και τώρα επικεφαλής ενός κόμματος. 

«Πολύ φοβούμαι ότι με την ίδια εγκύκλιο», έλεγε ο Παν. Λαφαζάνης σε συνεργάτες του , «δεν θα μπορώ να μπαίνω στη Βουλή χωρίς να έχω πάνω μου ταυτότητα, ενώ θα πρέπει να υποβάλλομαι και σε εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο. Κάποτε ήξερα ότι οι πρώην βουλευτές, όταν προσήρχοντο για οποιονδήποτε λόγο στην Βουλή, δεν ήταν μόνο καλοδεχούμενοι αλλά και τύγχαναν θερμότατης υποδοχής και θεωρούντο τιμώμενα πρόσωπα. Οι καιροί φαίνεται άλλαξαν!» 

Σύμφωνα με το iskra η «προσβλητική» εγκύκλιος για τους πρώην βουλευτές δεν θα έβγαινε εάν δεν είχαν πραγματοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν οι ενέργειες του  Λαφαζάνη του Στρατούλη και του Ήσυχου που είχαν κρεμάσει αντιμνημονιακό πανό στο προαύλιο της Βουλής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος αυτή εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο «ο Λαφαζάνης πρέπει να εξαφανιστεί από παντού. Τον έχουμε εξαφανίσει, λένε, από τα μέσα ενημέρωσης, πρέπει να μη μπορεί να πατήσει το πόδι του και στη Βουλή, έστω και ως πρώην». 

Ελλάδα

Κούρτοβικ: Ο Τσιάρας να διατάξει τη μεταγωγή Κουφοντίνα για λόγους ασφάλειας του κράτους

ιωάννα κούρτοβικ

Αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, να παρέμβει και να διατάξει τη μεταγωγή του πολυισοβίτη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό έκανε η συνήγορος του πολυισοβίτη, Ιωάννα Κούρτοβικ και μάλιστα, για ...λόγους ασφαλείας του κράτους.

Ο συλλογισμός της συνηγόρου τουαρχιδολοφόνου Κουφοντίνα -που φτάνει στα όρια της απειλής- διατυπώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης της ιστοσελίδας The Press Project. «Εχουμε υποβάλλει αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης, να προχωρήσει αυτός να διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα, για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας, ή για λόγους δημόσιας τάξης. Έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης που, νομίζω, δεν μετράει αυτή τη στιγμή η πολιτειακή εξουσία. Δεν μετράει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής». Πρόσθεσε δε, ότι «θα εκτεθεί η χώρα διεθνώς, θα βρεθούμε στον κατάλογο των χωρών όπως η Τουρκία».

Η κυρία Κούρτοβικ, ουσιαστικά αναφέρθηκε στις πορείες που γίνονται για τον πολυισοβίτη, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Πολιτεία μπορεία να διατάξει τη μεταγωγή Κουφοντίνα, προκειμενου να μην διασαλευτεί η δημόσια τάξης. Στην ίδια παρέμβασή της, η κυρία Κούρτοβικ υποστήριξε ότι «ζούμε καταστάσεις που θυμίζουν χούντα» και πρόσθεσε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια φίμωση του λόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπακογιάννη: Το ίδιο πόνεσε η μάνα του Φύσσα με τη μάνα του Αξαρλιάν

Τσιάρας για Κουφοντίνα: Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν εκβιάζονται

Πολιτική "θύελλα" από τη δήλωση Δρίτσα για τη 17Ν (βίντεο)