Ελλάδα

Άνοιξε η γραμμή Πάτρα – Ιταλία

πλοίο

Άνοιξε τυπικά από χθες η γραμμή Πάτρα - Ιταλία για τους τουρίστες οι οποίοι αναμένονται σήμερα με επτά πλοία που έρχονται από τη γείτονα χώρα

Επτά πλοία προερχόμενα από την Ιταλία, με περίπου 150 με 200 επισκέπτες το κάθε ένα θα καταπλευσουν σήμερα στο λιμάνι της Πάτρας, έπειτα από περίπου τρεισήμισι μήνες.

Τους επισκέπτες θα περιμένουν στο λιμάνι της Πάτρας κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι στα έγγραφα με τους κωδικούς που απαιτούνται για τους ταξιδιώτες του εξωτερικού με πλοία και αεροπλάνα αλλά και τα δειγματοληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό, όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο. 

Ελλάδα

Εύβοια: Εντοπίστηκε ζωντανή η γυναίκα που αγνοούταν -Ενας ακόμη αγνοούμενος

ΕΜΑΚ διάσωση Εύβοια

Εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια η μία εκ των δύο αγνοούμενων στην Εύβοια.

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού που πλημμύρισε την περιοχή της Εύβοιας, καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή της Εύβοιας, βρέθηκαν και οι δύο από τους πέντε νεκρούς. Πρόκειται για ένα άνδρα και μια γυναίκα, 74 και 73 ετών αντίστοιχα.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νωρίτερα τον αριθμό των θυμάτων από την κακοκαιρία στην Εύβοια, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται δυστυχώς και ένα μωρό.

Στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας στην Εύβοια, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί.

Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού, συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται κυρίως στο Μπούρτζι, για τον εντοπισμό του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείται.