Ελλάδα

Ανήλικος κατέρρευσε από το ποτό

αλκοολικος

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανήλικος καταλήγει στο νοσοκομείο μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Μάλιστα τώρα τελευταία έχει γίνει της μόδας οι ανήλικοι, ακόμα και μαθητές Γυμνασίου να πίνουν πολύ.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα μπαράκια, που δυστυχώς κάποια από αυτά σερβίρουν ποτά σε ανηλίκους, αλλά αγοράζουν μπουκάλια και τα πίνουν με την παρέα τους σε πλατείες και άλλα σημεία που έχουν ως στέκι αναφέρει το  lamiareport.gr.

Λίγο μετά τις 11:00′ το βράδυ του Σαββάτου ένας 16χρονος κατέρρευσε στην πλατεία Ελευθερίας και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τους φίλους του για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Χορήγηση μόνο στους άνω των 60 ετών – Τι θα γίνει με τη 2η δόση

θεοδωριδου

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται μόνο στις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, η κα. Θεοδωρίδου τόνισε πως η σύσταση σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, είναι να γίνεται και η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά τη δεύτερη δόση με AstraZeneca ο κίνδυνος για σοβαρή παρενέργεια είναι εξαιρετικά σπάνιος, καθώς υπάρχουν μόλις 1,3 περιστατικά ανά 1 εκατ. δόσεις του εμβολίου.

Παράλληλα, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε πως τα άτομα που στην πρώτη δόση παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες, κυρίως θρομβώσεις, ή έχουν άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα μπορούν να εξαιρεθούν και να κάνουν τη 2η δόση με άλλο σκεύασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Στα 472 τα νέα κρούσματα - 353 οι διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι