Ελλάδα

Αναβάθμιση της Σχολής Λιμενοφυλάκων ζητούν οι Λιμενικοί

limeniko6.jpg

Την αναβάθμιση της Σχολής Λιμενοφυλάκων ζητα η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ.Κεντρικής Μακεδονίας όπου και προτείνουν να ανήκει η σχολή στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η σχολή Λιμενοφυλάκων, αποτελεί παραγωγική σχολή Στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, χωρίς όμως να εντάσσεται σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί Πανελλήνια πρωτοπορία, μιας και είναι η μοναδική στρατιωτική σχολή που δεν ανήκει σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης. Οι αντίστοιχες παραγωγικές σχολές Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ και η Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στελέχη που έχουν αποφοιτήσει από σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μπορούν να κατατάσσονται σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ με κατατακτήριες εξετάσεις για απόκτηση γνώσεων, οι οποίες θα ωφελήσουν τόσο τους ιδίους όσο και την Υπηρεσία.

Η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ.Κεντρικής Μακεδονίας στην επιστολή της ζητά για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, την τροποποίηση, με διάταξη νόμου, της παραγράφου 8 του άρθρου 17 του ΠΔ 81 (ΦΕΚ 139-Α/2012) ως ακολούθως: “Ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή Λιμενοφυλάκων η οποία ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Με υποχρεωτικό μοριακό τεστ οι στρατεύσιμοι που θα καταταγούν το Νοέμβριο

στρατός

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και 2021 Δ΄ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Νοέμβριος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού Covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Στρατολογία.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [‘Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110)], καταλήγει η ανακοίνωση.

EIΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Φώφη Γεννηματά: Δάκρυα και αγκαλιές από βουλευτές όλων των κομμάτων

Πέραμα: Επεισόδια σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

ESPA BANNER