Τα πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν προκάλεσαν σήμερα την ακύρωση πτήσεων σε προορισμούς της Μέσης Ανατολής, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να ανακοινώνουν την αναστολή των δρομολογίων τους αφού έκλεισε ο εναέριος χώρος πολλών χωρών.
Η επ’ αόριστον αναστολή πτήσεων εξαιτίας της ραγδαίας πολεμικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή έχει οδηγήσει χιλιάδες ταξιδιώτες να παραμένουν αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και 25 Έλληνες, οι οποίοι αναμένουν οδηγίες για την επιστροφή τους από το αεροδρόμιο Σάρτζα.
Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, επιβάτες εμφανίζονται να περιμένουν στις αίθουσες αναχώρησης, καθισμένοι σε καρέκλες ή ακόμη και στο πάτωμα. Οι εξελίξεις τους αιφνιδίασαν, καθώς δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν εγκαίρως την περιοχή.
Η ατμόσφαιρα στα αεροδρόμια είναι τεταμένη, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαχειριστούν τον μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών που έχουν εγκλωβιστεί. Οι περισσότεροι αναζητούν πληροφορίες για το πότε θα μπορέσουν να αναχωρήσουν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.
Dubai International Airport has been paralyzed
Flights have been suspended indefinitely. pic.twitter.com/vlyvCC86Ct
— NEXTA (@nexta_tv) February 28, 2026
Την ίδια στιγμή στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους Ηρακλειώτες στο αεροδρόμιο της χώρας λόγω των ακυρώσεων πτήσεων που προκάλεσε η κρίση στην περιοχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή.
Αναστάτωση επικρατεί και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» λόγω των ακυρώσεων πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ, με Ισραηλινούς τουρίστες να παραμένουν αποκλεισμένοι, περιμένοντας νεότερες οδηγίες για τη διαφυγή τους από την εμπόλεμη ζώνη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ισραηλινά ΜΜΕ: Νεκρός ο υπουργός Άμυνας του Ιράν - Διαψεύδει το Ιράν τον θάνατο του Χαμενεΐ
Ηράκλειο: Επεισόδια στο κέντρο μετά την πορεία για τα Τέμπη (εικόνες)