Ελλάδα

Αλβανική κυβέρνηση: Ενέκρινε την επέκταση του Ελληνικού Στρατιωτικού Κοιμητηρίου Κλεισούρας

κλεισούρα

Την επέκταση του Ελληνικού Στρατιωτικού Κοιμητηρίου στη Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στα Στενά της Κλεισούρας, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας, στο πλαίσιο υλοποίηση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας με την Ελλάδα, για τη συλλογή οστών Πεσόντων κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-1941.

Η απόφαση εξασφαλίζει επιπλέον 10 στρέμματα στο υπάρχον Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας, το οποίο έχει ήδη υπερκαλυφθεί από ταφές οστών Ελλήνων πεσόντων που εντοπίστηκαν στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή.

Ήδη η απόφαση έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Αλβανού Πρωθυπουργού, καθιστώντας την άμεσα εφαρμόσιμη από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, που θα προχωρήσει στις σχετικές απαλλοτριώσεις, αποζημιώνοντας τους σημερινούς κατόχους, ενώ θα αποχαρακτηριστεί η έκταση από καλλιεργήσιμη γη σε οικόπεδο – νεκροταφείο, ώστε να ξεκινήσουν αμέσως οι αναγκαίες οικοδομικές εργασίες.

Από την ελληνική πλευρά, έχει ήδη ολοκληρωθεί η σύνταξη μελέτης για τη δομή του νέου κοιμητηρίου, που θα αποτελεί ουσιαστικά προέκταση του παρακείμενου στο ίδιο ύφος και μορφή.

Ελλάδα

Θύμα τηλεφωνικής απάτης ηλικιωμένη: Της συστήθηκε ως γιατρός και της άρπαξε 1.200 ευρώ

τηλεφωνική απάτη

Ακόμη μια ηλικιωμένη έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης με πρόφαση ατύχημα που δήθεν είχε πάθει η κόρη της και «χάρισε» τις οικονομίες και τα τιμαλφή της στους δράστες που επικοινώνησαν μαζί της, αυτή τη φορά στην Κομοτηνή.

Ο άγνωστος που τρομοκράτησε την άτυχη 84χρονη τηλεφωνώντας στο σπίτι της, της συστήθηκε ως γιατρός και της είπε ότι η κόρη της τραυματίσθηκε σοβαρά και χρειαζόταν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Κατά την επικοινωνία, ακουγόταν μια συνεργός του που προσποιήθηκε την κόρη της ηλικιωμένης και την παρακαλούσε κλαίγοντας να πληρώσει!

Η 84χρονη είχε στην άκρη 1.200 ευρώ που προθυμοποιήθηκε να δώσει, αλλά ο αδίστακτος απατεώνας της είπε ότι δεν έφταναν και της ζήτησε να συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσό με τα χρυσαφικά της! Όπως της υπέδειξε, η γυναίκα έβαλε σε μια σακούλα τα χρήματα και τα τιμαλφή και τα άφησε έξω από το σπίτι της, απ’ όπου τα παρέλαβαν οι δράστες και έγιναν καπνός. Τις έρευνες για τον εντοπισμό τους διενεργεί η Ασφάλεια Κομοτηνής.