Ελλάδα

Αδέλφια τραυματίστηκαν με την ίδια μηχανή μέσα σε μισή ώρα

ΕΚΑΒ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Γαστούνη, καθώς δύο αδέλφια τραυματίστηκαν με την ίδια μηχανή με διαφορά τριάντα λεπτών!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αργά χθες το απόγευμα ο ένας αδελφός 30 ετών, ενώ κινείτο με τη μηχανή του στην ΕΟ Πατρών - Πύργου, στη διασταύρωση Λεχαινών, εξετράπη της πορείας του για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, ειδοποίησε τον 32χρονο αδελφό του στη Γαστούνη να έρθει στο σημείο του ατυχήματος για να παραλάβει τη μηχανή η οποία δεν είχε υποστεί σοβαρή ζημιά.

Πράγματι ο αδελφός του μετέβη στη διασταύρωση Λεχαινών και παρέλαβε τη μηχανή. Επιστρέφοντας στη Γαστούνη και για άγνωστο λόγο, κοντά στο γήπεδο, έχασε τον έλεγχο της μηχανής και πέφτοντας στο οδόστρωμα κτύπησε σε κολόνα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ Γαστούνης και στη συνέχεια στο νοσοκομείου του Πύργου.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών