Ελλάδα

600 ευρώ πρόστιμο σε ηλικιωμένο ζευγάρι που ήθελε να ταξιδέψει στην επαρχία

κορωνοϊός-ηλικιωμένο ζευγάρι

Ακριβά θα πληρώσει την προσπάθειά του να πάει την επαρχία ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, καθώς οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν στα ΚΤΕΛ και τους επέβαλε πρόστιμο 600 ευρώ.

Ο άνδρας και η γυναίκα πήγαν στα ΚΤΕΛ για να ξεκινήσουν για τις Σέρρες προκειμένου να περάσουν το Πάσχα, όπως είχαν κάνει και τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο φέτος υπάρχει η απαγόρευση μετακινήσεων λόγω κορονοϊού και η απόπειρά τους όχι μόνο δεν είχε αίσιο τέλος, αλλά θα κληθούν να πληρώσουν από 300 ευρώ ο καθένας ως πρόστιμο.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών