Ελλάδα

36 ταινίες ελληνικές και διεθνείς γυρίζονται στην Ελλάδα

ΤΑΙΝΙΑ.jpg

Στη δημιουργία Εθνικών Δικτύων Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, προσανατολίζεται το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα.

Το θέμα συζητείται την Τετάρτη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων, έχουν από τις 16 Απριλίου έως και τις 16 Οκτωβρίου φθάσει συνολικά 74 αιτήσεις για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, από τις οποίες έχουν εγκριθεί και προχωρούν συνολικά 62 έργα. Από αυτά, οι 30 είναι εγχώριες παραγωγές, ενώ οι υπόλοιπες 32 αφορούν σε διεθνείς παραγωγές.

Οι διεθνείς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, Κορέα, Ισραήλ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Φιλανδία.

Ειδικότερα, προγραμματίζεται να γυριστούν στην Ελλάδα, 23 εγχώριες και διεθνείς τηλεοπτικές σειρές, 1 ντοκιμαντέρ, 1 animation και 36 ταινίες μεγάλου μήκους.

Ελλάδα

Η Ακολουθία της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα (Live)

Ανάσταση

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού τον Όρθρο και την Θεία λειτουργία της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα.

Το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων βρίσκεται στην δυτική πλευρά του λόφου Λυκαβηττού Αθηνών κτισμένο μέσα στο μεγαλύτερο σπήλαιο τού λόφου. Σύμφωνα με την παράδοση, το σπήλαιο αυτό ήταν χώρος ασκητικής ζωής των χριστιανών των πρώτων αιώνων.