Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

2000 πρόσφυγες στην Ελευσίνα από Μυτιλήνη και Χίο

πρόσφυγες
 clock 15:53 | 20/03/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο λιμάνι της Ελευσίνας αναμένεται να καταπλεύσουν, περίπου στις 8 το απόγευμα, δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με τουλάχιστον 2.000 μετανάστεςκαι πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μεταφέρει 1.453 άτομα από τη Μυτιλήνη και το "Blue Star Patmos" 635 από τη Χίο.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μόλις αποβιβαστούν αναμένεται να οδηγηθούν με πούλμαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Το πρωί στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το καταμαράν «Τera Jet» με 1169 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο που μεταφέρθηκαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο "Ελληνικό".

Στο μεταξύ 300 μετανάστες και πρόσφυγες παρέλαβε από το λιμάνι της Χίου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Μύκονος" που έχει καταπλεύσει ήδη στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το πλοίο αφού παραλάβει μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για το λιμάνι της Καβάλας.

Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά 4.458 άτομα στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη.

Σήμερα στην πύλη Ε-2 η «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών» και ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, διοργάνωσαν συναυλία με χορούς και τραγούδια για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, με μουσικές από την Ελλάδα, τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Όσοι πολίτες έρχονται μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Πηγή: ΑΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis