Ελλάδα

150.000 πολίτες στην πλατφόρμα άυλης συνταγογράφησης

άυλη συνταγογράφηση

Περίπου 150.000 πολίτες έχουν εγγραφεί έως στιγμής στην πλατφόρμα άυλης συνταγογράφησης όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Έγιναν 250.000 συνταγογραφήσεις, με 25.000 συνταγές να καταχωρίζονται μόνο την Παρασκευή. 
Ο υπουργός τόνισε ότι οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας  τον κωδικό στο Taxisnet και το ΑΜΚΑ τους, ή το ΑΜΚΑ των παιδιών τους.  “Ο γιατρός στέλνει το SMS στον πολίτη, και ο πολίτης το επιδεικνύει στο φαρμακείο για να λάβει τη συνταγή” εξήγησε ο υπουργός. 

Για την πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης ehealth.gov.gr ανέφερε ότι ο πολίτης εισέρχεσαι με τους κωδικούς του taxis και το ΑΜΚΑ του ή το ΑΜΚΑ των παιδιών του και μετά μπαίνει στη φόρμα δίνοντας το email ή το κινητό του για να συνταγογραφείται. 

Για το 13033 σχολίασε ότι “όλα βαίνουν καλώς στη χώρα μας, όταν ακόμα και σε χώρες που θεωρούνται πιο προηγμένες τεχνολογικά όπως η Βρετανία υπήρξαν προβλήματα πού εμείς δε συναντήσαμε”. Ο υπουργός επισήμανε ότι σε περίπτωση αυστηροποίησης των περιορισμών μετακινήσεων το σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί, πχ με πλαφόν στα μηνύματα SMS.

 

Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για παιδιά άνω των 12 ετών

εμβολιασμός παιδιών

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των παιδιών, άνω των 12 ετών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Ραντεβού και σε ΚΕΠ-φαρμακεία
Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού