Ελλάδα

13χρονος ''ξάφριζε'' φωτοβολταϊκά και μπαταρίες

Φωτοβολταικα

Τουλάχιστον δυο λεηλασίες σε μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση και σε ένα σκάφος που βρίσκονταν σε υπαίθριους χώρους μέσα σε ιδιόκτητα οικόπεδα στη Ρόδο είχε διαπράξει στο διάστημα από τις 22 Σεπτεμβρίου ως την περασμένη Πέμπτη ένα «δίδυμο» νεαρών, ο ένας από τους οποίους είναι μόλις... 13 χρόνων!

Ο «άγουρος» κλέφτης μαζί με έναν 19χρονο συνεργό τους είχαν αρπάξει μπαταριές, ηλεκτρολογικό υλικό και άλλον εξοπλισμό από τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση και το σκάφος, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και μια αποθήκη αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή καταφέρνοντας να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι τρεις περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βάρος των δυο νεαρών η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς είχε περάσει το αυτόφωρο.

Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κίνδυνος μπλακ άουτ στην Ανατολική Αττική - Έκτακτη σύσκεψη (Βίντεο)

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Έκτακτη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις  18.30 στο Υπουργείο Ενέργειας, με τη συμμετοχή στελεχών από τον ΑΔΜΗΕ, τη ΔΕΗ, τον  ΔΕΔΔΗΕ και τη ΡΑΕ, καθώς οι αρμόδιοι παραδέχονται ότι λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης υπάρχει κίνδυνος διακοπών ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την  Ανατολική Αττική. 

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ:

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο.

Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στις 18.30, στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Αθανάσιος Δαγούμας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Σε ύφεση η φωτιά στην Αγία Βαρβάρα

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε όλο το νησί