Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Μηνάς Χατζησάββας

χατζησαββας μηνας.jpg
 clock 21:56 | 30/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Το βράδυ της Δευτέρας έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας στα 67 του χρόνια. Νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1969) και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου (1970). Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Με το ψευδώνυμο "Πρόδρομος Σαββίδης" εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων: "Σπέρμα", "Η χαμένη" και "Δύο σταγόνες βροχή". Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του "Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο".

Η οικογένεια του μετά την ανακοίνωση της νοσηλείας του, είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση: "Η οικογένειά του και οι φίλοι του επιθυμούν να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Μηνάς Χατζησάββας. Κατανοούν ότι υπάρχει ενδιαφέρον λόγω του ότι είναι αγαπητό πρόσωπο, αλλά θέλουν να κρατήσουν μακριά τα φώτα της δημοσιότητας. Να ελπίζουμε, χωρίς θόρυβο!".
Σημειώνεται πως ο Μηνάς Χατζησάββας συμμετείχε και στην νέα ταινία του Χ. Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος" που θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 17 Δεκεμβρίου.

Η φιλμογραφία του ως ηθοποιός:
Όμορφες μέρες (1970)
Ιωάννης ο βίαιος (1973)
1922 (1978)
Ανατολική περιφέρεια (1979)
Ρεπό (1982)
Ο έρωτας του Οδυσσέα (1984)
Μια τόσο μακρυνή απουσία (1985)
Η άλλη όψη (1991)
Κλειστή στροφή (1991)
Η εποχή των δολοφόνων (1993)
Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995)
Απόντες (1996)
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997)
... κι αύριο μέρα είναι (2001)
Ακροβάτες του κήπου (2001)
Μια μέρα τη νύχτα (2001)
Lilly’s story (2002)
Η τρίτη νύχτα (2002)
Ο βασιλιάς (2002)
Ωραία Ελένη (2004)
J.A.C.E. (2011)
Άδικος κόσμος (2011)
Απ' τα κόκαλα βγαλμένα (2011)
Miss Violence (2013)

​Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες είχε παίξει:
Η αγάπη άργησε μια μέρα
Νυκτερινό δελτίο
Το 13ο κιβώτιο
Αναμορφωτήριον
Ποτέ δεν ξέρεις
Ο πρίγκιπας
Καθρέφτες
Κλειστοί δρόμοι
Εσύ αποφασίζεις
Μωβ-Ροζ
Άμυνα ζώνης
Αναστασία
Αντίστροφη μέτρηση
Απών
Κόκκινος κύκλος
10η εντολή
Ανατομία ενός εγκλήματος
Θυσία
Τμήμα ηθών
1821
Ο έρωτας του Οδυσσέα
Οι αγνοημένοι
Μια νύχτα σαν κι αυτή...: Πρώτος λαχνός
Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας
Όνειρο ήταν
Διπλή αλήθεια

​news247.gr
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis