Δευτέρα 21 ΟΚΤ 2019 02:53
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  19°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Συνάντηση Ιερώνυμου με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Συνάντηση Ιερώνυμου με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Ιερώνυμος

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα η ΑΕ κ. Marwan Toubassi επισκέφθηκε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β΄. Ο Πρέσβης επέδωσε ένα συμβολικό μετάλλιο και μια επιστολή εκ μέρους του Προέδρου Mahmoud Abbas στον Μακαριότατο, στην οποία ζήτησε την επείγουσα και άμεση παρέμβαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία του παλαιστινιακού λαού και των αναφαίρετων δικαιωμάτων του που βρίσκονται αντιμέτωπα με την κλιμάκωση των πολιτικών του ισραηλινού καθεστώτος του απαρτχάιντ, αποικισμού και κατοχής, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρέσβης τόνισε την ανάγκη προστασίας και ανάκτησης των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ιδιαίτερα στην Πύλη της Jaffa και στην περιοχή της Ιερουσαλήμ. Ο Πρέσβης Toubassi δήλωσε ότι απαιτούνται πρακτικά, νομικά και πολιτικά μέτρα για την προστασία της Ιερουσαλήμ, των ιερών τόπων και ιδιοκτησιών καθώς και της χριστιανικής ιστορικής κληρονομιάς.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αδιάκοπη του υποστήριξη για Ειρήνη, Ελευθερία και Ευημερία για τον Παλαιστινιακό λαό και τόνισε την επείγουσα ανάγκη να τερματιστεί η κατοχή και να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τα εγκλήματά του και να ακολουθηθεί η μοναδική βιώσιμη πορεία της λύσης των δυο κρατών, στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης που θα εξασφαλίσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία για ολόκληρη την περιοχή και της λαούς της.

Διαβάστε επίσης. . .

Ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και...
Στην έφοδο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Κερατσινίου – Δραπετσώνας διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος...
  Μήνυμα με το οποίο καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Σάμο για το...