Ελλάδα

Πολιτική

Ευχές και κάλαντα στον Γιάννη Πλακιωτάκη

πλακιωτακης

Tα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στα Κεντρικά Γραφεία της ΝΔ, άκουσε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης από την παιδική χορωδία, τη μπάντα και το χορευτικό τμήμα του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα την Ελληνική Αστυνομία. Η παρουσία τους μας τιμά ιδιαίτερα και είναι ιδιαίτερα συμβολική.» σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία ως βασική της Αρχή, σέβεται τους Πολιτικούς και Κοινωνικούς Θεσμούς. Όλα αυτά τα χρόνια, διαχρονικά με τις πολιτικές μας, διασφαλίσαμε συνθήκες ηρεμίας, ασφάλειας, κοινωνικής προστασίας και ευημερίας των πολιτών» πρόσθεσε.

«Εύχομαι, ολόψυχα στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας να συνεχίσουν τη φιλότιμη προσπάθειά τους» σημείωσε.

«Να τους συγχαρούμε για την τεράστια κοινωνική προσφορά τους στην προάσπιση των πολιτών και τη θωράκιση των Δημοκρατικών Ελευθεριών και δικαιωμάτων. Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας. Εύχομαι πραγματικά, η Νέα Χρονιά να είναι δημιουργική, με υγεία, ειρήνη, ασφάλεια σε όλους» κατέληξε ο Πλακιωτάκης.
 

Ελλάδα

Ζώα συντροφιάς: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το νέο πλαίσιο προστασίας τους

Φυλάκιση και πρόστιμο σε όσους εγκαταλείπουν ζώα στους δρόμους του Ηρακλείου

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης βρίσκεται πλέον το νέο πλαίσιο σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Σημειώνεται πως παρότι το σχέδιο νόμου, όταν εισήχθη στη Βουλή, δεν περιείχε πρόβλεψη για την παράσταση των φιλοζωικών σωματείων προς υποστήριξη της κατηγορίας (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα δυνάμει του άρθρου 20 ν. 4039/2012), μετά από παρέμβαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συμπεριέλαβε διάταξη κατά την οποία στις δίκες κακοποίησης ζώων συντροφιάς, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας (άρθρο 34 παρ. 7 ν. 4830/2021).

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι τόσο διότι διασώζεται δικηγορική ύλη, όσο κυρίως γιατί η (δια συνηγόρου) παράσταση των φιλοζωικών σωματείων στις δίκες κακοποίησης ζώων συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης και την προστασία των ζώων, ιδίως όταν παρουσιάζονται φαινόμενα κακοποίησης εναντίον τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΔΕ προς Τσιάρα: Παρατηρήσεις στο ν/σχ για την ανασυγκρότηση της ΕΣΔΙ

Τρίκαλα: 67χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος από τον γιο του

Κορωνοϊός - Δίπλωμα οδήγησης: Ακριβότερο 150 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

ESPA BANNER