Ελλάδα

Πολιτική

Εκλογές εξπρές μέσα στο Σεπτέμβριο αποφασίζει ο Αλέξης Τσίπρας

μαξιμου τσιπρας

Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι στην πολιτική όλα αλλάζουν την επόμενη στιγμή. Ποτέ και για τίποτα δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος. Οι αποφάσεις ανατρέπονται διαρκώς και τα δεδομένα αλλάζουν. Έτσι, ενώ μέχρι σήμερα νωρίς το μεσημέρι, ήταν πιθανή η απομάκρυνση της διεξαγωγής εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβριο, μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με στενούς συνεργάτες του, η εικόνα άλλαξε ριζικά. Χαρακτηριστικές των νέων δεδομένων, είναι οι δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, εξερχόμενος του Μαξίμου είπε ότι «περισσότερα για τις εκλογές θα μάθετε τις επόμενες ώρες».
Η δήλωση αυτή του κ. Σκουρλέτη σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες προερχόμενες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, θεωρούν ως πιθανή την προκήρυξη εκλογών με εξπρές διαδικασίες, μέσα στον Σεπτέμβριο.
Οι λόγοι που αναγκάζουν τον Αλέξη Τσίπρα να σκέφτεται την άμεση προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, έχουν να κάνουν αφ' ενός μεν με την κατάσταση που επικρατεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ και τις κινήσεις διαφόρων παραγόντων (ντόπιων και ξένων) που θέλουν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους την ρευστότητα της πολιτικής κατάστασης της χώρας, αφ' εταίρου δε με τα σκληρά προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα στη βουλή και τα οποία αν ψηφιστούν και μετά γίνουν εκλογές θεωρείται σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του θα υποστούν σημαντικές απώλειες.
Επίσης, όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα για την διεξαγωγή των εκλογών, η φοροκαταιγίδα που έρχεται (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος και προκαταβολή 100%, φόρος πολυτελείας κλπ) θα φέρει τεράστια φθορά στο κυβερνών κόμμα. Γι' αυτό η εξπρές προσφυγή στις κάλπες είναι πιθανή, όσο ποτέ άλλοτε. Μάλιστα δεν αποκλείεται και εντός των επόμενων ωρών ή ημερών να έχουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις.

ekriti.gr

Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Γιώργος Παπανδρέου

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε και επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή".

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη μετέβη στο Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και συσκέφθηκε με τους συνεργάτες του. 

Νωρίτερα είχε ενημερώσει τηλεφωνικά την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία, όπως είναι γνωστό, νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό». «Η Φώφη Γεννηματά του ευχήθηκε καλη επιτυχία όπως και σε ολους τους υποψήφιους», όπως αναφερόταν από το Κίνημα Αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ - Ανδρέας Λοβέρδος: Περιοδεία στην Κρήτη

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER