Ελλάδα

Πολιτική

Άμεση ανάγκη η ηλεκτρονική διακυβέρνηση τονίζει ο Χάρης Θεοχάρης

theoxarhs.jpg

Το ελληνικό δημόσιο έχει ακόμη αρκετά προβλήματα άλυτα σε σχέση με τις κυβερνο-επιθέσεις αλλά και με τα θέματα ασφάλειας δεδομένων, ενώ δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και με τον ιδιωτικό τομέα, συμπέρανε κατά την ομιλία που παρέθεσε στο πλαίσιο πραγματοποίησης του 1ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου του Economist ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι «η οδηγία της Ε.Ε. για τον γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο».
Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε την επιτακτική σημασία ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, ένα θέμα «για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά, αλλά έχουν γίνει λίγα». Στο πλαίσιο αυτό, προέτρεψε για την ενοποίηση ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και άλλων αριθμών ταυτοποίησης, τη δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας, καθώς και την αυτοματοποίηση της επικοινωνίας και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών και του ιδιωτικού τομέα.

«Η κατάργηση της επαφής κράτους - πολίτη είναι σήμερα ένα από τα ζητούμενα ενός ευρύτατου προγράμματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα αναθεμελιώσει τον δημόσιο τομέα στη χώρα μας και θα μετατρέψει την ανάπτυξη από μια κενή περιεχομένου λέξη σε μια ατμομηχανή ευημερίας και προόδου», σημείωσε ο βουλευτής.
Αναφερόμενος ευρύτερα στο διεθνές περιβάλλον, παρατήρησε ότι «λαϊκισμός, τρομοκρατία και κυβερνο-τρομοκρατία συνιστούν ένα εξαιρετικά αποσταθεροποιητικό μείγμα για την πολιτική πραγματικότητα των φιλελεύθερων κοινοβουλευτικών συστημάτων».

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 320 τα νέα κρούσματα - 19 θάνατοι - 322 οι διασωληνωμένοι

κορωνοϊός

Ο  ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 320 νέα κρούσματα κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.925, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5763 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45578 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

322 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 231 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1031 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 19 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.488 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3234 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης προς ΕΕ: Να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εμβολιασμοί

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καθαρά" τέσσερα νοσοκομεία του νησιού

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τί έδειξε το μοριακό τεστ στη δασκάλα